Terug

Droogbloemen: wat zijn dat?

Droogbloemen: wat zijn dat?

Lees hier wat droogbloemen precies zijn en welke soorten er zijn.

De laatste tijd zul je het steeds vaker gehoord en gezien hebben: droogbloemen. Droogbloemen zijn helemaal terug van weggeweest en zijn dé interieurtrend van 2020. Je vindt ze terug in nagenoeg elke woonmagazine, maar hoe komt dat? In deze blog vertellen we alles over de fantastische productgroep: droogbloemen, zodat jij precies weet wat droogbloemen zijn en waarom jij droogbloemen moet kopen.

Even terug in de tijd

In de jaren ’80 en ’90 kun je ze misschien wel herinneren: een stoffig droogboeket bij je moeder of oma thuis. Droogbloemen waren in die tijd razend populair en deze trend heeft meerdere tijden van de populariteit mogen genieten (of is de trend nooit gestopt?). De droogbloemen waren mooi gekleurd, natuurlijk en hadden een minimalistisch karakter. Zelfs oude Egyptenaren wisten hoe zij bloemen onder de zon konden drogen, volgens onderzoekers.

Sinds de jaren ’80 en ’90 is het droogproces verbeterd, waardoor de droogbloemen nóg beter hun kleuren / vormen kunnen behouden. Blaas het stof maar weer van de droogbloemen af, want ze zijn weer helemaal hip & trendy!

Droogbloemen in het nu

Heb jij de laatste veel over droogbloemen gehoord? Dat kan ook niet anders want je kunt er niet omheen: woon- en bloemenbloggers en trendy influencers (Social Media) hebben er gedeeltelijk voor gezorgd dat deze trend weer helemaal opleeft. In nagenoeg elke magazine over trends, woonstijlen en interieur genieten droogbloemen van het podium dat ze verdiend hebben. Zelfs op woonbeurzen in Keulen, Parijs en Stockholm vond je bij veel stands droogbloemen. De soort droogbloemen die we het meest tegenkomen, zijn de gedroogde grassen & granen (maar hier vertellen we nog meer over).

Dus… wat zijn droogbloemen nu eigenlijk?

Droogbloemetjes.nl is, in tegenstelling van wat de naam doet vermoeden, een verzamelnaam van natuurlijke, organische decoraties van heel de wereld. Onder de verzamelnaam droogbloemen varieert het van sierbloemen tot gras- en graansoorten. Ook bijstekers, zoals takken, veren en ander organisch materiaal benoemen we tot ‘droogbloemen’. Droogbloemen zijn perfect om de mooiste samenstellingen / composities te maken, met de mooiste kleuren & stijlen. Dit komt met name omdat droogbloemen gemakkelijk af te knippen en te kleuren zijn. Droogbloemen worden middels een speciale droogtechniek zo gedroogd dat de (sier)bloemsoorten en grassen hun mooie, natuurlijke kleuren zo goed mogelijk behouden.

Gedroogde bloemen

In onze mening is, binnen de term ‘droogbloemen’, de mooiste groep natuurlijk: de (sier)bloemen / kruiden. Lang niet alle bloemsoorten zijn geschikt om te drogen, zo lenen er een 50tal soorten zich er perfect voor. De droogbloemen zijn in bijna alle kleuren te vinden, zo vind je prachtige blauwe- tot aan rustieke roze bloemsoorten. De bekendste soorten (die je zelf waarschijnlijk ook kent)

Droogbloemen naturel

Binnen de groep ‘bloemen’ vind je in onze webshop twee categorieën, namelijk ‘Naturel’ en ‘Geverfd’. Naturel zijn natuurlijke droogdecoraties, waaronder bloemsoorten, die op natuurlijke wijze gedroogd zijn, zonder toevoegingen of bewerkingen. Ondanks dat er niets aan deze bloemen is toegevoegd, beschikken deze bloemen over de meest prachtige kleuren en vormen.

Droogbloemen geverfd

Wanneer droogdecoratie, met name bloem-, gras- en tarwesoorten, een kleur krijgen en dus geverfd worden, spreken we van geverfde droogbloemen. De bloem-, gras- en tarwesoorten die geverfd worden, beschikken over de mooiste kleuren én behouden, door de speciale verftechniek, beter hun kleur. Nagenoeg alle bloemen, granen en grassen kunnen geverfd worden.

Droogbloemen gepreserveerd

Onder gepreserveerde droogbloemen vallen bloemsoorten of takken die op hun mooist behandeld worden met glycerine. Door deze methode behouden de bloemsoorten hun natuurlijke kleur en vorm. Deze techniek wordt het meest gebruikt voor rozen (zie de webshop met gepreserveerde rozen).

Gedroogde grassen & granen

Een droogbloemensoort die je veel zult tegenkomen zijn gedroogde grassen en granen. De meest gebruikte grassoort is Pampasgras (zie webshop). Gedroogde pampasgras in een vaas of pot is een prachtig decoratiemateriaal. Je kunt de gras- en tarwesoorten zowel naturel als geverfd kopen.

Op zoek naar droogbloemen?

Ben je op zoek naar droogbloemen voor je zelf of om als cadeau te geven? Bekijk dan onze webshop met het gróótste online assortiment aan droogbloemen, zo kun je bij ons terecht voor droogbloemen, -boekettten, bossen, vazen en nog veel meer. Bestel eenvoudig jouw favoriete droogbloemen boeket en geniet van een snelle verzending. Binnen één tot twee dagen zul je al van je eigen droogbloemen boeket genieten.

Heb je al een droogbloemen boeket en wil je graag weten hoe je deze het beste kunt bewaren? Kijk dan eens naar de blog: Hoelang zijn droogbloemen houdbaar!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »