Terug

Zijden bloemen (54)

Zijden bloemen zijn een prachtige aanvulling op ieder interieur. Maar wat weten we nu eigenlijk van zijden bloemen? Zijn deze recent pas ontstaan? Of zit hier een hele geschiedenis achter? Hoe dan ook de zijden bloem wordt of is misschien al de trend van

Filters

Zijden bloemen

Zijden boeketten zijn een perfecte toevoeging aan elk interieur, dit komt omdat kunstbloemen de delicate schoonheid van een echte bloem kopiëren. Daarnaast bieden zijden bloemen een duurzaam alternatief voor de traditionele verse bloem. Zijden bloemen boeketten kunnen daarom ook een scala aan variatie bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een minimalistisch zijden boeket, een prachtig en kleurrijk kunstboeket of ga je toch liever voor een zijden bloemen boeket met een natuurlijke vibe. Wat je ook graag wil, kunstbloemen kunnen jou daarbij helpen. We gaan in onze blog eens dieper in op de zijden bloemen.

Hoe zijn zijden bloemen ontstaan?

We creëren al eeuwen, noem het kunst, prachtige decoraties met bloemen. We hebben de creativiteit van het gebruiken en verwerken van kunst bloemen al zo'n 1300 jaar geleden gevonden. We hebben dit te danken aan het oude Chinese keizerrijk. Zij zagen de kunst bloem als een manier waarbij ze de natuurlijke schoonheid van echte bloemen probeerde uit te drukken. Wanneer we gaan kijken naar de geschiedenis van zijden bloemen en dan bedoel ik de geschiedenis die heeft plaats gevonden na dit specifieke Chinese keizerrijk, zien we dat door de eeuwen heen verschillende culturen de traditie van kunst bloemen heeft overgenomen en licht aanpast aan de hand van hun tradities. Deze verandering bleef doorgaan tot dat de Italianen zijn begonnen met het namaken van bloemen met behulp van zijde. Dit is de start geweest van de zijden bloem en dit werd natuurlijk gezien als een revolutie voor de kunst bloemen wereld. De Italianen zijn begonnen met het ineen draaien van zijden linten, welke de voorganger was van onze hedendaagse zijden bloemen.. Na deze periode wilde men graag meer kleuren en creëerde men meer variatie. Dit opende de deuren voor een scala aan nieuwe creaties. Wanneer we nu terug kijken zien we dat de kunstbloem en later de zijden bloem eveneens een kunstbloem een enorme rit heeft afgelegd door de jaren heen. Tot op het punt waar we nu staan.

Wat zijn de voordelen van zijden bloemen?

Zijden bloemen staan bekend om hun duurzaamheid. Dit is één van de en misschien wel hét grootste voordeel van de zijden bloem wanneer je ze gaat vergelijken met bijvoorbeeld een verse bloem. Een zijden bloemen kan zijn schoonheid namelijk jarenlang behouden zonder ook maar enige vorm van onderhoud. Zijden bloemen behoeven namelijk geen water, ze hoeven niet gesnoeid te worden en hebben ook nog eens geen zonlicht nodig. Dit maakt zijden bloemen de ideale oplossing voor wie een druk leven heeft of simpelweg zelf niet voor verse bloemen kan zorgen. Daarnaast is een zijden bloemen boeket ook nog eens hét meest optimale cadeau voor mensen met hooikoorts.

Kunstbloemen en zijden bloemen

Wij van Droogbloemetjes.nl bieden zijden bloemen aan die dezelfde kenmerken hebben als echte bloemen. Ze lijken op de echte bloemen maar zijn veel betaalbaarder. Dit komt doordat de productie van echte zijden bloemen ontzettend kostbaar is. Daarom is er een alternatief gemaakt dat bijna niet van echt te onderscheiden is.

Hieronder voegen we wat eigenschappen toe die onze kunst bloemen en de echte zijden bloemen gemeen hebben:

 • Niet van echt te onderscheiden;
 • Hoogste kwaliteit zijden bloemen;
 • Onderhoudsvrij;
 • Seizoenswissel;
 • Flinke kostenbesparing t.o.v verse bloemen;
 • Zet ze niet vol in de zon in verband met verkleuringen;
 • Geschikt voor plekken waar verse bloemen niet gedijen;
 • Zijden bloemen veroorzaken geen allergieën;
 • Duurzame eigenschappen.

Hoe kies ik mijn zijden bloemen?

Wanneer je kiest voor een bepaalde zijden bloem is het natuurlijk ontzettend handig om te weten of en wat je wilt creëren met deze bloemen. Het voordeel van onze kunst bloemen is dat deze ontzettend veelzijdig zijn en je ze kunt gebruiken in boeketten, lijsten, kransen en nog veel meer. Daarnaast wil je natuurlijk ook kijken naar welke stijl je wilt creëren, wil je bijvoorbeeld gaan voor een romantische sfeer of wil je misschien wel een exotische, landelijke of rustieke sfeer creëren. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar de grootte van de bloemen die je wilt gebruiken. Passen ze op de plekken waar je zou willen plaatsen? Steken ze ver uit het boeket? Of valt alles heel natuurlijk in zijn geheel en is jouw creatie gewoonweg perfect uitgevallen? Het kiezen van zijden bloemen is heel persoonlijk, maar vergeet niet dat echt alles mogelijk is en dat het puur afhangt van jouw voorkeuren, mogelijkheden en type creatie.

Hoe gebruik ik zijden bloemen voor creatieve projecten?

Zijden bloemen bieden een oneindige mogelijkheid wanneer het aankomt op creatie. Ze zijn naast een prachtige vorm van decoratie voor in jouw huis ook fantastisch om doe het zelf projecten mee te doen. De duurzaamheid en veelzijdigheid van zijden bloemen in combinatie met het feit dat ze geen verzorging nodig hebben maken zijden bloemen dé optie om een persoonlijke touch aan jouw huis toe te voegen.

Creër jouw persoonlijke decoratie

Zijden bloemen en wanddecoratie

Wil je jouw muren graag bekleden met decoratie en dan het liefste met bloemen. Dan zijn zijden bloemen de ultieme toevoeging. Maak een zee van zijdenbloemen aan jouw muur door er bijvoorbeeld een canvas tegenaan te plaatsen en deze helemaal te bewerken met zijden bloemen. Dit brengt bijna letterlijk de natuur bij jou in huis en zorgt daarnaast ook nog eens voor een super sfeervolle en gezellige indruk.

Lijstjes met zijden bloemen

Een ander super creatieve decoratie zijn fotolijstjes gevuld met zijdenbloemen. Je kunt daarnaast ook kiezen om enkel de rand van de fotolijstjes met zijden bloemen te bewerken. Kijk welke kleuren jouw huis een ware aanvulling geven en start met het versieren of vullen van jouw fotolijstjes.

Welke stijlen en trends zijn er voor zijden bloemen boeketten?

De wereld van de zijden bloemen boeketten is gigantisch wanneer het aankomt op stijlen en trends, met variaties van tijdloos tot traditioneel. Je kunt oneindig creëren met zijden bloemen. Dit is natuurlijk ontzettend afhankelijk van jouw smaak. Heb je een huis wat natuurlijk oogt dan kun je bijvoorbeeld weinig met een boeket, welke vol zit met de meest uitzonderlijke kleuren. Het meest gunstige is om jouw keuze aan zijden bloemen boeketten af te stemmen met de stijl van jouw huis. Je kunt natuurlijk wel creatief zijn en jouw boeket aanvullen met losse zijden bloemen die bij je passen. Momenteel schijnt de trend overigens te zijn gefocust op monochrome palletten. Dit houdt in dat van één kleur verschillende tinten wordt gebruikt om diepgang te creëren. Daarnaast worden zijden bloemen en droogbloemen vaak ook met elkaar gecombineerd voor de meest uitlopende en prachtige creaties.

Geen groene vingers? Ga voor kunst bloemen

Een schitterend boeket van zijden bloemen is een uitstekende optie als je geen groene vingers hebt en een droogbloemen boeket niet jouw voorkeur heeft, maar nog steeds veel kleur in huis wilt hebben. Hedendaagse zijden bloemen zijn niet meer te onderscheiden van echte bloemen. Het toevoegen van een zijden bloemen boeket in je huis zorgt voor een verfrissende uitstraling. Door de realistische structuren en de mooie kleuren van de bloemen en bladeren ziet het boeket er indrukwekkend uit.

Hoe onderhoud en verzorg ik mijn zijden bloemen?

Het meest waardevolle aan zijden bloemen, naast hun schoonheid, is dat ze vrijwel geen onderhoud behoeven. Zijden bloemen kun je met enkele eenvoudige stappen hun schoonheid laten behouden. Stof jouw zijden bloemen regelmatig af met een zachte doek of ga er voorzichtig langs met de stofzuiger. Zorg ervoor dat wanneer je de stofzuiger gebruikt geen bloemen in de stofzuiger terecht komen, houd deze dus op een goede afstand. Je krijgt natuurlijk meer gedaan met een doek maar ben ook hier voorzichtig mee en oefen vooral geen druk uit op jouw kunst bloemen. Daarnaast is het ook raadzaam om jouw kunstbloemen uit direct zonlicht te houden, hiermee voorkom je verkleuring.

Hoe kan ik zijden bloemen gebruiken?

Zijden bloemen bieden voor een persoonlijk gebruik een scala aan mogelijkheden wanneer het aankomt op creativiteit, je kunt zelfs zeggen eindeloos. Je kunt met kunst bloemen een warme en gezellige sfeer creëren, denk hierbij bijvoorbeeld aan veel kleur, klein en op jouw tafel of zelfs groot en in een open hoek van de kamer. Zijden bloemen zijn daarnaast ook uiterst geschikt voor feesten. Je kunt zijden bloemen echt aanpassen aan elke gelegenheid, stijl of thema.

De duurzaamheid van kunst bloemen

Vandaag de dag is de nadruk op duurzaamheid en milieubewustzijn ontzettend groot en blijft zelfs groeien. Wanneer men op zoek is naar de volgende duurzame en milieuvriendelijke oplossing kijken we al snel naar de zijden bloem. Deze biedt namelijk hét perfect alternatief voor de verse bloem en is echt een stuk duurzamer. Hoewel we natuurlijk de schoonheid van echte bloemen nooit 100% zullen kunnen evenaren, heeft een verse bloem toch een behoorlijke ecologische voetafdruk. Hoe weten we dit? Laten we eens kijken naar het verbruik wanneer het aankomt op verse bloemen. We beginnen eens met het gebruik van water en land. De bloemen bedden moeten worden gemaakt, deze moeten daarna worden ingezaaid en bewaterd worden. Wanneer de bloemen dan eindelijk klaar zijn moeten ze worden geoogst. Dit kan doormiddel van man kracht maar ook machinaal. Wanneer de bloemen geoogst zijn is het key om ze koel te houden. Niet alleen na de oogst wanneer ze opgeslagen worden, maar ook tijdens transport.  Bloemen gaan daarnaast ook nog eens niet zo heel lang mee. Ze moeten na verloop van tijd worden weggegooid wat ook weer zorgt voor een enorme toename aan afval. Hierbij kijk je natuurlijk niet maar naar één huishouden, maar naar het gezamenlijke goed. Een zijden bloem heeft dit probleem niet. Ze blijven eeuwig goed en natuurlijk wil je jouw zijden bloemen zo nu en dan wisselen, maar je kunt ze nog steeds opslaan. Dit verminderd natuurlijk de ecologische afdruk.

Wat is nou eigenlijk het milieu-impact van zijden bloemen?

We zijn het er denk ik allemaal over eens dat de productie van zijden voor zijden bloemen een aardige tik geeft op ons milieu. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het energie en materialen verbruik. Toch is het feit dat ze veel langer meegaan dan welk boeket dan ook de sleuteltot duurzaamheid. Een zijden bloem heeft geen water, geen zonlicht, geen gifstoffen om insecten te weren en zelfs geen kunstmest nodig om tot stand te komen. Deze factoren zie je wel weer terug komen bij de verse bloemen. Wanneer we verder kijken naar het transport zien we dat zijden bloemen ook geen gekoelde transporten nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat hun koolstofvoetafdruk wanneer je ze gaat vergelijken met zijden bloemen vrijwel niet bestaat.

Hoe hergebruik ik mijn zijden bloemen?

Wat is er nou gaver dan jouw zijden bloemen te kunnen hergebruiken? Zijden bloemen zijn zo ontzettend veelzijdig en levensbestendig dat je ze met gemak kunt hergebruiken. Zijden bloemen kun je oneindig herschikken in DIY creaties of zijden bloemen boeketten. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende seizoenen weergeven met dezelfde zijden bloemen maar dan in een andere formatie. Deze mogelijkheden verminderen natuurlijk de noodzaak om nieuwe kunstbloemen te moeten kopen. Of het nu gaat om een creatie, een feest, een gezellig samenkomen of andere gebeurtenissen, zijden bloemen zijn dé meest duurzame oplossing.

Het maken van bewuste keuzes

Wanneer je jouw zijden bloemen kiest wil je natuurlijk gaan voor zijden bloemen van hoge kwaliteit, welke naast de kwaliteit ook nog eens zijn gemaakt met respect voor ons milieu. Wij van Droogbloemetjes.nl kiezen daarom voor leveranciers die niet alleen kwaliteit maar ook nog eens ons milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Dit zorgt ervoor dat jij met een gerust hart jouw eigen zijden bloemen kunt uitkiezen en jouw huis kunt aankleden met de beste kwaliteit met een oog op het milieu.

Decoreer elke gelegenheid met zijden bloemen

Zoals we al eerder hebben gezegd hebben zijden bloemen oneindige mogelijkheden als het aankomt op de decoratie. Zijden bloemen kunnen namelijk elke gelegenheid van een feest tot een evenement tot zelfs een bruiloft aankleden en naar een nieuw niveau tillen. Ik denk zelfs dat je mag zeggen dat zijden bloemen zichzelf hebben gevestigd als een essentie, als het gaat om decoratie. De zijden bloem staat erom bekend een enorme boost te kunnen geven aan elke gelegenheid en thema. Dit is dan ook de reden dat zijden bloemen zo geliefd zijn onder bijvoorbeeld evenementen planners, maar ook interieurontwerpers en consumenten die graag hun interieur willen stijlen gaan steeds vaker en sneller voor de zijden bloem.

Veelgestelde vragen over zijden bloemen

Hoe maak ik een keuze tussen alle zijden bloemen?

Wanneer je jouw zijden bloemen wilt kiezen is het belangrijk om te letten op kwaliteit. Je wilt weten hoe echt ze lijken en je moet jezelf afvragen waar je ze voor wilt gebruiken. Een zijden bloem van kwaliteit heeft vaker ook een veel realistischer uiterlijk. Neem een belangrijke overweging als het gaat om de keuze van de bloemen die passen bij jouw interieurstijl of evenement.

Hoe breng ik een zijden bloemen boeket tot leven in mijn interieur?

Zijden bloemen boeketten komen pas echt tot zijn recht (leven) wanneer ze perfect aansluiten op jouw interieur. Je gebruikt ze in dit geval om kleuren en textuur toe te voegen. Overweeg daarnaast om ze te plaatsen op een plek waar veel natuurlijk licht aanwezig is, of als middelpunt op bijvoorbeeld een tafel. Daarnaast is het ook een prachtig product om samen te voegen met bijvoorbeeld droogbloemen. Je creëert hiermee de meest prachtige creaties.

Jouw favoriete zijden bloemen online bestellen

Bij dé droogbloemen webshop: droogbloemetjes.nl vind je een breed assortiment aan droogbloemen boeketten en zijden bloemen boeketten. Heb je een mooi zijden boeket gevonden, bestel deze dan gemakkelijk online en betaal met een betaalmiddel naar voorkeur.

Wij zorgen er vervolgens voor dat je favoriete zijden boeket met alle zorg wordt verpakt, zodat ze net zo mooi aankomen als op de foto. Bij besteding van €70,- in Nederland zijn de verzendkosten geheel gratis!

 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »