Terug

Zijden bloemen boeketten (37)

Altijd al een prachtig zijden boeken (kunstboeket) in huis willen hebben waar je uitermate lang van kunt genieten? Onze zijden bloemen boeketten zijn prachtig, kleurrijk, zéér gedetailleerd, duurzaam én tenslotte: het zonnetje in jouw huis.

Filters

Zijden bloemen boeketten

Zijden boeketten zijn een perfecte toevoeging aan elk interieur, dit komt omdat kunstbloemen de delicate schoonheid van een echte bloem kopiëren. Daarnaast bieden zijden bloemen een duurzaam alternatief voor de traditionele verse bloem. Zijden bloemen boeketten kunnen daarom ook een scala aan variatie bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een minimalistisch zijden boeket, een prachtig en kleurrijk kunstboeket of ga je toch liever voor een zijden bloemen boeket met een natuurlijke vibe. Wat je ook graag wil, kunstbloemen kunnen jou daarbij helpen. We gaan in onze blog eens dieper in op de zijden bloemen.

De geschiedenis van de zijden bloemen

Men creëert al eeuwen, noem het kunst, creaties met bloemen. Men heeft de kunst van het gebruiken en verwerken van kunst bloemen al zo'n 1300 jaar geleden ontworpen. Denk hierbij aan het oude Chinese keizerrijk, welke het zagen als een voor van kunst waarbij ze de waarde voor natuurlijke schoonheid probeerde uit te drukken. Wanneer we kijken naar de geschiedenis en dan bedoel ik de geschiedenis die heeft plaats gevonden na dit specifieke Chinese keizerrijk, zien we dat door de jaren heen verschillende culturen de traditie van kunst bloemen heeft overgenomen en licht aanpast aan de hand van hun tradities. Dit ging natuurlijk jaren door totdat de italianen zijn begonnen met het namaken van bloemen met behulp van zijde. Dit werd gezien als een revolutie voor de kunst bloemen wereld. Zij begonnen voor zover we weten met het ineen draaien van zijden linten. Het was dé voorganger van onze huidige zijden bloemen zoals we deze nu kennen. Na deze periode wilde men graag meer kleuren en creëerde men meer variatie. Dit opende de deuren voor een scala aan nieuwe creaties. Wanneer we nu terug kijken zien we dat de kunstbloem en later de zijden bloem eveneens een kunstbloem een enorme rit heeft afgelegd door de jaren heen. Tot op het punt waar we nu staan.

Wat zijn de voordelen van een zijden bloemen boeket?

Zijden bloemen boeketten staan bekend om hun duurzaamheid. Dit is één van de grootste voordelen van de zijden bloem wanneer je ze vergelijkt met bijvoorbeeld een verse bloem. Een zijden bloemen kan zijn schoonheid namelijk jarenlang behouden zonder dat wij deze bloem hoeven te onderhouden. Een zijden bloem heeft namelijk geen water nodig, hoeft niet gesnoeid te worden en heeft ook nog eens geen zonlicht nodig. Dit maakt zijden bloemen een ideale keuze voor eenieder die een druk leven lijd of simpelweg zelf niet voor verse bloemen kan zorgen. Daarnaast is een zijden bloemen boeket ook nog eens het beste cadeau voor mensen met hooikoorts.

Kunstbloemen en zijden bloemen boeketten

Wij bieden zijden bloemen aan die dezelfde kenmerken hebben als echte bloemen. Ze lijken op de echte bloemen, zoals droogbloemen, maar zijn veel betaalbaarder. Dit komt doordat de productie van echte zijden bloemen erg kostbaar is. Daarom is er een alternatief gemaakt dat bijna niet van echt te onderscheiden is.

Hieronder voegen we wat eigenschappen toe die onze zijden bloemen en de echte zijden bloemen gemeen hebben:

 • Niet van echt te onderscheiden;

 • Hoogste kwaliteit zijden bloemen;

 • Onderhoudsvrij;

 • Seizoenswissel;

 • Flinke kostenbesparing t.o.v verse bloemen;

 • Zet ze niet vol in de zon in verband met verkleuringen;

 • Geschikt voor plekken waar verse bloemen niet gedijen;

 • Zijden bloemen veroorzaken geen allergieën;

 • Duurzame eigenschappen.

Hoe kies ik mijn zijden bloemen boeket?

Wanneer je kiest voor een zijden boeket moet je natuurlijk weten welke stijl en sfeer jij in huis wilt creëren. Een zijden boeket kan variëren van een subtiele pastelkleur, voor wanneer je wilt gaan voor een romantische sfeer, tot een prachtige en kleurrijk exotisch boeket. Daarnaast moet je ook goed kijken naar de grootte van het boeket welke je wilt plaatsen. Past het in je huis? Wil je een middelpunt creëren of wil je liever een subtiele achtergrond? Echt alles is mogelijk, het is in dit geval puur afhankelijk van jouw voorkeuren en mogelijkheden.

Welke stijlen en trends zijn er eigenlijk

De wereld van de zijden bloemen boeketten is ontzettend rijk aan stijlen en trends, met variaties van tijdloos tot traditioneel. Je kunt oneindig creëren met zijden bloemen. Dit is wederom ontzettend afhankelijk van jouw smaak. Heb je een traditioneel ogende stijl in huis dan kun je bijvoorbeeld weinig met een modern boeket. Het beste is om jouw keuze aan zijden bloemen boeketten af te stemmen met de stijl van jouw huis. Je kunt natuurlijk wel creatief omspringen binnenin die stijl en kijken wat je zelf eventueel kunt creëren met de boeketten. Momenteel schijnt de trend overigens te zijn gefocust op monochrome palletten. Dit houdt in dat van één kleur verschillende tinten wordt gebruikt om diepgang te creëren. Daarnaast worden zijden bloemen en droogbloemen momenteel ook met elkaar gecombineerd voor de meest uitlopende en prachtige creaties.

Geen groene vingers? Ga voor kunstbloemen

Een schitterend boeket van zijden bloemen is een uitstekende optie als je geen groene vingers hebt en een droogbloemen boeket niet jouw voorkeur heeft, maar nog steeds veel kleur in huis wilt hebben. Hedendaagse zijden bloemen zijn niet meer te onderscheiden van echte bloemen. Het toevoegen van een zijden bloemen boeket in je huis zorgt voor een verfrissende uitstraling. Door de realistische structuren en de mooie kleuren van de bloemen en bladeren ziet het boeket er indrukwekkend uit.

Hoe onderhoud en verzorg ik mijn zijden bloemen boeket?

Het meest waardevolle aan zijden bloemen, naast hun schoonheid, is dat ze vrijwel geen onderhoud behoeven. Zijden bloemen kun je met enkele eenvoudige stappen hun schoonheid laten behouden. Stof jouw zijden bloemen boeket regelmatig af met een zachte doek of ga er voorzichtig langs met de stofzuiger. Zorg ervoor dat wanneer je de stofzuiger gebruikt geen bloemen in de stofzuiger terecht komen, houd deze dus op een goede afstand. Je krijgt natuurlijk meer gedaan met een doek maar ben ook hier voorzichtig mee en oefen vooral geen druk uit op jouw kunstboeket. Daarnaast is het ook raadzaam om jouw kunstbloemen uit direct zonlicht te houden, hiermee voorkom je verkleuring.

Hoe kan ik zijden bloemen gebruiken?

Zijden bloemen bieden voor een persoonlijk en zelfs professioneel gebruik een scala aan mogelijkheden wanneer het aankomt op creativiteit, misschien zelfs wel eindeloos. Je kunt met kunst bloemen een warme en uitnodigende sfeer creëren, denk hierbij bijvoorbeeld aan huizen, kantoren of zelfs een openbare ruimte. Zijden bloemen zijn daarnaast ook uiterst geschikt voor feesten of zelfs een bruiloft. Je kunt zijden bloemen echt aanpassen aan elke gelegenheid, stijl of thema.

De duurzaamheid van een kunstbloemen boeket

Hedendaags is de nadruk op duurzaamheid en milieubewustzijn ontzettend groot en zelfs nog steeds groeiende. Wanneer men op zoek is naar de volgende duurzame en milieuvriendelijke oplossing kijken we al snel naar de zijden bloem. Deze biedt namelijk een perfect alternatief voor de verse bloem en is in alle gevallen ook echt een stuk duurzamer. Hoewel we natuurlijk de schoonheid van de echte bloemen nooit 100% zullen kunnen evenaren, heeft een verse bloem toch een behoorlijke ecologische voetafdruk. Hiervoor kijken we natuurlijk enkel naar het gebruik van water en land, maar ook de opslag en transport. Daarnaast gaat een verse bloem niet zo heel lang mee en moet deze na verloop van tijd worden weggegooid wat ook weer zorgt voor een enorme toename aan afval, maar we kijken voor wat betreft afval niet naar één huishouden maar naar het grote geheel. Zijden bloemen hebben dit probleem dus niet. Hoewel ze vaker wel wat duurder zijn dan de verse bloem, hoeven ze vrijwel niet te worden weggegooid. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de ecologische afdruk al snel verminderd.

Wat is nou eigenlijk het milieu-impact van zijden bloemen?

We zijn het er denk ik allemaal over eens dat de productie van zijden voor zijden bloemen een aardige hoeveelheid hulpbronnen behoeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het energie en materialen verbruik. Toch is het feit dat ze veel langer meegaan dan welk boeket dan ook de sleutel tot duurzaamheid. Zijden bloemen hebben namelijk geen water nodig, geen zonlicht, geen gifstoffen om insecten te weren en zelfs geen kunstmest. Dit zijn namelijk allemaal elementen die bijdragen aan de ecologische voetafdruk en belasting van onze verse bloemen teelt. Wanneer we verder kijken naar het transport zien we dat zijden bloemen ook geen gekoelde transporten nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat hun koolstofvoetafdruk wanneer je ze gaat vergelijken met zijden bloemen vrijwel nihil is.

Hoe hergebruik ik mijn zijden bloemen?

Een ander gaaf aspect van zijden bloemen is dat je ze kunt hergebruiken en dat ze ook nog eens veelzijdig zijn. Zijden bloemen kunnen namelijk oneindig worden gearrangeerd in zijden boeketten. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende evenementen aankleden met dezelfde zijden bloemen maar dan in een andere formatie. Deze mogelijkheden verminderen natuurlijk de noodzaak om nieuwe kunstbloemen te moeten kopen. Of het nu gaat om een evenement, restylen van ruimtes of andere gebeurtenissen, zijden bloemen zijn dé meest duurzame oplossing.

Het maken van bewuste keuzes

Wanneer men zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen, is het interieur inrichten met zijden bloemen al een ruime stap in de goede richting. Er rijst natuurlijk wel een belangrijk punt en dat is dat je bewust moet kiezen voor kwaliteit en de herkomst van de zijden bloemen. Wanneer je namelijk kiest voor een hogere kwaliteit is het natuurlijk logisch dat jouw bloemen een langere levensduur hebben. Daarnaast zijn kunstbloemen met een hogere kwaliteit ook vervaardigd met aandacht voor het milieu.

Decoreer elke gelegenheid met een zijden bloemen boeket

Zijden bloemen hebben een oneindige mogelijkheid als het gaat om decoratie. Zij kunnen namelijk elke gelegenheid naar een nieuw niveau tillen met hun schoonheid en veelzijdigheid. Ik denk zelfs dat je mag zeggen dat zijden bloemen zichzelf hebben gevestigd als een essentie, als het gaat om decoratie van een evenement. Zijden bloemen kunnen namelijk elk thema een enorme boost geven. Daarom zijn ze ook zo geliefd onder de evenementen planners, interieurontwerpers en zelfs onder de mensen die enkel hun interieur willen verfraaien.

Kunstbloemen zijn uiterst geschikt voor bruiloften

Zijden bloem zijn voor bruiloften een decoratie bij uitstek. Ze kunnen namelijk echt voor alles gebruikt worden, denk hierbij aan een bruidsboeket, een tafeldecoratie en aankleding van de ruimte op zich. Kunstbloemen blijven fris gedurende de hele dag. Je hoeft hierbij niet naar het weer te kijken.

Een zakelijk evenement of een decoratie voor kantoor

Wanneer je een zaak binnenloopt is de kans groot dat je zijden bloemen tegen komt. Deze worden namelijk vaak gebruikt om een kantoor, receptie of een vergaderzaal aan te kleden. Ze hebben geen onderhoud nodig wat ze uiterst ideaal maakt voor de zakelijke wereld, daarnaast creëren ze een gastvrije en professionele sfeer. Je kunt zelfs zo ver gaan dat wanneer je een bedrijfsevenement of conferentie hebt, je jouw kunstbloemen kunt aanpassen aan jouw bedrijfsimago. Dit maakt ze een fundamentele pilaar als het gaat om jouw evenementen decoratie.

Perfect voor huisdecoratie

Wanneer je jouw huis wilt aankleden zijn zijden bloemen een eenvoudige en krachtige manier om jouw interieur te voorzien van kleur en leven. Je ziet dat zijden bloemen voornamelijk gebruikt worden in seizoensveranderingen, Je wilt namelijk dat jouw boeket het huidige seizoen perfect weerspiegelt. Daarnaast kun je speciale familie aangelegenheden vieren en aankleden met de pracht van een zijden bloem. Je kunt perfect experimenteren met zijden bloemen in jouw eigen woning om te zien wat nou eigenlijk perfect bij jou en jouw interieur past.

Veelgestelde Vragen over Zijden Boeketten

Hoe maak ik een keuze tussen alle zijden bloemen?

Wanneer je gaat zijden bloemen gaat kiezen is het belangrijk om te letten op kwaliteit, hoe echt ze ogen en daarnaast ook nog eens waarvoor je ze wilt gebruiken. Een hoogwaardige zijden bloem heeft vaker ook een veel realistischer uiterlijk. Ze zijn daarnaast ook nog eens een stuk duurzamer. Neem een belangrijke overweging als het gaat om de keuze van de bloemen die passen bij jouw huisstijl of evenement.

Hoe breng ik een zijden bloemen boeket tot leven in mijn interieur?

Zijden bloemen boeketten komen pas echt tot zijn recht (leven) wanneer ze perfect aansluiten op jouw interieur. Je gebruikt ze in dit geval om kleuren en textuur toe te voegen. Overweeg daarnaast om ze te plaatsen op een plek waar veel natuurlijk licht aanwezig is, of als middelpunt op bijvoorbeeld een tafel. Daarnaast is het ook een prachtig product om samen te voegen met bijvoorbeeld droogbloemen. Je creëert hiermee de meest prachtige creaties.

Je favoriete zijden bloemen boeket online bestellen

Bij dé droogbloemen webshop: droogbloemetjes.nl vind je een breed assortiment aan droogbloemen boeketten en zijden bloemen boeketten. Heb je een mooi zijden boeket gevonden, bestel deze dan gemakkelijk online en betaal met een betaalmiddel naar voorkeur.

Wij zorgen er vervolgens voor dat je favoriete zijden boeket met alle zorg wordt verpakt, zodat ze net zo mooi aankomen als op de foto. Bij besteding van €70,- in Nederland zijn de verzendkosten geheel gratis!

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »