Terug

Hoe verzorg ik mijn zijden boeket?

Hoe verzorg ik mijn zijden boeket?

Zijden boeketten staan erom bekend dat zij een tijdloze en onderhoudsvriendelijke variant op de verse bloemen zijn. Het voordeel van deze bloemen is namelijk dat zij geen water, zonlicht of andere middelen behoeven om op hun mooist te kunnen blijven.

Dit maakt een zijden boeketteneigenlijk geheel onderhoudsvrij wanneer we kijken naar de basis, toch hebben zijden bloemen hun eigen vorm van onderhoud nodig. Wij gaan daar samen met jou eens dieper op in, in onze blog. Daarnaast delen wij een paar belangrijke tips waarmee jij jouw zijden bloemen boeket jaren mee kunt laten gaan.

Een van de grootste boosdoeners is vuil

Het is ontzettend belangrijk om jouw zijden bloemen boeket met enige regelmaat af te stoffen. Stof en vuil hopen zich namelijk gemakkelijk op, op een zijden boeket. Je ziet dit voornamelijk op de meer delicate oppervlakken van jouw zijden bloemen. Stof en vuil zijn er uitzonderlijk goed in om een boeket er onverzorgd of zelfs dof te laten uitzien. Wanneer je jouw zijden bloemen boeket gaat schoonmaken is het uitzonderlijk belangrijk om dit met de uiterste voorzichtigheid te doen, je wilt jouw zijden bloemen immers niet beschadigen. Gebruik hiervoor een zachte borstel en verwijder zachtjes, met beleid en lichtjes de stof van de bloemen of bladeren. Je kunt er ook voor kiezen om een föhn op de zachte en koude stand te zetten en van een afstandje voorzichtig het stof eraf te blazen.

Houdt jouw zijden boeket weg van zonlicht en water

Zoals we al eerder hebben vermeld heeft een zijden bloemen boeket geen zonlicht nodig om te kunnen overleven. In het geval van een zijden boeket kan zonlicht en dan voornamelijk direct zonlicht meer schade aan jouw zijden bloemen boeket brengen dan dat het goed kan doen. Zorg er daarom voor dat je jouw zijden bloemen niet in de felle zon neerzet. Fel zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat jouw zijden bloemen gaan verkleuren.

Men kiest er wel eens voor om hun zijden bloemen een “levendige” uitstraling te geven door hun zijden bloemen te besproeien met water. Dit raden wij echter niet aan. Water kan op jouw zijden bloemen en zeker wanneer het in contact komt met stof vlekken veroorzaken. Daarnaast kan het zelfs nog zorgen voor schimmelgroei.

Sla jouw zijden bloemen zorgvuldig op en zorg voor afwisseling

Wanneer je ervoor kiest om jouw zijden bloemen boeket tijdelijk aan de kant te leggen, dit kan zijn omdat je jouw interieur graag seizoensgebonden aankleed, zorg er dan voor dat je jouw zijden bloemen stofvrij en droog opbergt. Wikkel jouw zijden bloemen in een zachte doek of bewaar ze in een kartonnen doos, met het laatste voorkom je natuurlijk dat ze geplet worden. Bewaar jouw zijden bloemen daarnaast op een koele en droge plek, hiermee voorkom je dat jouw zijden bloemen hun kleuren vervagen en dat het materiaal beschadigd. Wil jij meer weten over hoe je jouw bloemen het beste kunt verzorgen? Lees dan deze blog.

Hoe kun je creatief zijn met jouw zijden bloemen boeket?

Zijden bloemen hebben als grootste voordeel dat ze flexibel zijn als het aankomt op jouw zijden bloemen boeket herschikken. Ben creatief met jouw zijden bloemen en experimenteer met verschillende kleuren en texturen om jouw zijden bloemen boeket een frisse uitstraling te geven. Voeg daarvoor bloemen toe of verwijder elementen zoals bijvoorbeeld een specifieke kleur. Dit houdt jouw decoratie levendig en fris, maar geeft je daarnaast ook de kans om jouw zijden bloemen de aandacht en verzorging te geven die ze nodig hebben.

Conclusie

Wij van Droogbloemetjes.nl snappen dat zijden bloemen boeketten een prachtig en praktisch alternatief zijn voor de verse tegenhanger. Daarnaast bieden zijden bloemen het bijkomende voordeel van duurzaamheid en gemak. Door onze eenvoudige verzorgingstips te volgen kun jij er voor zorgen dat jouw zijden bloemen jaren mee kunnen gaan en ze daarnaast altijd zullen blijven stralen. Zo kun je jouw interieur jaar in en jaar uit weer verrijken met een hetzelfde boeket of misschien wel een nieuwe samenstelling. Of jij nu kiest voor een kleurrijk, minimalistisch of een natuurlijke aanpak, met de juiste verzorging zal een zijden bloemen boeket altijd stralen in jouw huis.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »