Terug

Hoe droogbloemen bewaren?

Hoe droogbloemen bewaren?

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van jouw droogbloemen. Wij leggen het je uit!

Droogbloemen zijn tegenwoordig erg populair. Je ziet ze dan ook overal voorbij komen en dat is niet zonder reden. Droogbloemen hebben namelijk veel voordelen en één daarvan is dat ze lekker lang kunnen blijven staan. Het is bij aanschaf wel handig als je weet hoe je je droogbloemen lang mooi kunt houden en hoe je ze moet bewaren. Als je namelijk rekening houdt met een aantal zaken kun je extra lang genieten van je droogbloemen. Lees hier een paar handige tips!

Hoelang en waar je je droogbloemen kunt bewaren

In vergelijking met verse bloemen gaat een droogbloemen boeket erg lang mee. Verse bloemen zullen ongeveer na 10 dagen niet meer mooi zijn terwijl droogbloemen minimaal een half jaar kunnen staan. Er zijn verschillen in droogbloemen waardoor de een langer dan de ander mooi blijft. Zo kunnen tarwe, takken en gedroogde papaver veel langer mee dan bijvoorbeeld gedroogde rozen. Door de lange houdbaarheid van de droogbloemen worden ze ook vaak gebruikt in winkels en bedrijven.

Wil je na een paar maanden even iets anders of zijn sommige droogbloemen niet meer zoals ze waren? Haal dan alle droogbloemen die nog mooi zijn eruit en bewaar ze voor later. Berg ze op in een doos of wikkel ze in een krant in een donkere ruimte op kamer temperatuur. Als je ze vervolgens weer wilt gebruiken haal je ze gewoon weer uit de doos en kun je ze weer zo in een vaas doen of steek je ze los in een ander boeket ter opvulling.

Droogbloemen lang mooi houden

Droogbloemen hebben vrijwel geen verzorging nodig. Zo hebben ze geen water of andere voedingsstoffen nodig. Om de droogbloemen langer mooi te houden, moet je ze zoveel mogelijk uit de zon houden en niet te dicht in de buurt van een verwarming of kachel zetten. Verder is het niet raadzaam om de droogbloemen in een vochtige ruimte te plaatsen zoals een badkamer. Hier kunnen de droogbloemen namelijk niet goed tegen. Het beste kun je de droogbloemen neerzetten op een plek met veel schaduw en op kamertemperatuur. Wil je de droogbloemen nog langer mooi houden? Zorg dan dat je ze niet te veel aanraakt en ze alleen vastpakt bij de steel. Als je deze tips allemaal volgt, weet je zeker dat de droogbloemen haar prachtige kleuren minstens een half jaar behoudt.

Droogbloemen stofvrij houden

Omdat de droogbloemen best een tijdje blijven staan, kan het best zo zijn dat er een laagje stof op de droogbloemen komt. Mocht je hier last van hebben, kun je proberen dit er voorzichtig af te blazen of er heel voorzichtig mee te schudden. Verder kun je de droogbloemen ook stofvrij houden door ze van te voren een beetje in te spuiten met haarlak. Dit zorgt ervoor dat de stof niet hecht aan de droogbloemen. Haarlak is tevens sowieso een goed idee. De takken breken hierdoor ook minder snel en alles zal beter op de plek blijven zitten. Zorg wel dat je niet teveel of te dichtbij haarlak spuit, want daar worden de droogbloemen niet mooier van!

Als je al deze tips goed onthoudt en volgt, kun je de droogbloemen voor een lange tijd bewaren. Zo kun je lang genieten van de mooiste kleuren en bespaar je ook nog eens een hoop geld door geen verse bloemen te kopen die je om te zoveel tijd moet vervangen.

Ben je op zoek naar droogbloemen? Bekijk dan ons volledige assortiment aan droogbloemen. Zo kun je losse bosjes droogbloemen kopen, maar ook droogbloemen boeketten, droogbloemen in glas en nog veel meer! Kies jou favoriete droogbloem(en) uit en bestel ze gemakkelijk door de stappen te volgen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »