Terug

Hoe houd je droogbloemen mooi?

Hoe houd je droogbloemen mooi?

Wist je dat zonlicht en water een groot effect hebben op droogbloemen? Wist je ook dat waar je jouw droogbloemen neerzet ook een verschil kan maken? Nog niet? lees dan onze interessante blog.

Droogbloemetjes zijn weer populair aan het worden. Dit waren ze al in de jaren '70 '80 '90 maar ze zijn weer helemaal klaar voor een mooie comeback. Droogbloemen passen perfect bij iedere woonstijl. Droogbloemen staan er om bekend weinig verzorging nodig te hebben, ze hoeven geen water te hebben en ze gaan lang mee. Wil je graag meer weten over hoe droogbloemen zijn ontstaan? Lees dan onze blog over de geschiedenis van droogbloemen.

Wil je toch graag nog een beetje langer genieten van jouw droogbloemetjes dan kun je er voor kiezen ze een beetje extra verzorging te geven. In deze blog geef ik je graag wat tips voor de droogbloemen.

Weinig tot geen zonlicht

Het woord zegt het eigenlijk al droogbloemen zijn gedroogd. Om verkleuring van droogbloemen te voorkomen is het zeer belangrijk de bloemen niet in direct zonlicht te zetten, maar ze eerder een plekje te geven waar niet teveel zon bij komt.

Droogte

Het is de beste keuze voor je droogbloemen om ze in een droge vaas te zetten. De bloemen zijn gedroogd en hebben geen vocht nodig. Wanneer je je droogbloemen droog houdt, behoud je ook de kleur en voorkom je schimmel. Hier komt natuurlijk dus bij dat het verstandig is de bloemen niet in een vochtige ruimte te zetten zoals bijvoorbeeld de badkamer.

Stofvrij

Natuurlijk kan in huis overal stof ontstaan. Bij droogbloemen zie je vaak dan ook een laagje stof op de bladeren van de planten. Om jouw droogbloemen het mooist te houden, geef ik je de tip, blaas voorzichtig het stof van de droogbloemen af of zet ze op een plek waar ze geen stof kunnen vangen. Een mooie optie en toevoeging hiervoor zou een stolp kunnen zijn.

Een goede plek

Zorg ervoor dat je jouw droogbloemen op een veilige, mooie, plek neerzet. Dit voorkomt dat je er vaak langs veegt met kleding of dat je er eventueel zelfs tegen de vaas of bloemen aan stoot. Dit alles zal er uiteindelijk voor zorgen dat jij optimaal kunt genieten van jouw droogbloemen.

Ben je geïnteresseerd geraakt in droogbloemen na het lezen van deze blog? Neem dan vooral eens een kijkje in ons assortiment.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »