Terug

De geschiedenis van droogbloemen

De geschiedenis van droogbloemen

Wist je dat droogbloemen al een heel oud begrip zijn en dat met bloemen en interieuren al heel lang geëxperimenteerd wordt. Lees hier meer over in onze blog.

Bloemen worden al duizenden jaren gebruikt, wat we weten is dat oude culturen, bloemen destijds al gebruikten voor onder andere tuinen. Of bloemen drogen in die tijd al een ding was, daar worden nog vele vragen over gesteld. Wat we wel weten is dat er in het midden van de vorige eeuw droge bloemen werden gebruikt voor het versieren van bijvoorbeeld: portretlijsten en sieraden. Wil je graag alles weten over droogbloemendoor de geschiedenis heen? Lees dan deze blog.

Droogbloemen in de vorige eeuw

De kleine boeketjes die gebruikt werden voor het versieren van portretlijsten en sieraden was het begin van de droogbloem. Enkele jaren verder werden zogenaamde Makart boeketten de wereld in gebracht door een Oostenrijkse schilder genaamd Hans makart. De droogboeketten die door Hans werden gelanceerd waren stijve, onnatuurlijke droogbloemen boeketten. Deze boeketten werden voornamelijk gebruikt in voor die tijd donkere en sombere interieurs. Dit bleek heel populair in die tijd.

Eerste droogbloemen in Nederland

Zo rond 1925 kregen droogbloemen bekendheid in Nederland. Het blijkt dat in eerste instantie er biedermeier boeketten van werden gemaakt. Hier zouden over het algemeen kleine, speciaal gekweekte bloemen voor gebruikt worden. Deze werden verwerkt op een luchtige manier tot een bolvormig boeket.

Droogbloemen vanaf 1970

Vanaf 1970 werden er steeds meer soorten droogboeketten geïntroduceerd. Het blijkt zelfs dat in 1950 zelfs al een kleine rage aanwezig was voor de droogbloem. In deze tijd werden kopere kannen en delfts blauwe potten gevuld met bijvoorbeeld: pluimen en gedroogd mais. Deze vond je dan vaak terug in de hal of gang. Het liep langzamerhand steeds verder uit tot kleine potjes en vaasjes die werden gevuld om te plaatsen door het huis. Droogboeketten werden vanaf 1970 tot en met 1990 een echte rage en waren droogbloemen echt overal te vinden. Zo aan het einde van de jaren '90 kregen ze een kleine val.

Maar tegenwoordig zijn droogbloemen en droogboeketten helemaal terug van weggeweest. Je ziet mensen weer massaal voor de bekende boeketten gaan en dat is begrijpelijk, want zeg nou zelf wie wil nou niet zo'n prachtige bloemen in huis. Wil je graag weten waarom droogbloemen een must zijn in jouw huis? lees dan deze blog.

Heeft de geschiedenis van de droogbloemen jou net zo geïnteresseerd als ons? Neem dan zeker een kijkje in ons assortiment voor jouw eigen droogbloemen en droogboeketten

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »