Terug

Zijn droogbloemen giftig voor katten?

Zijn droogbloemen giftig voor katten?

Wanneer je katten in huis hebt en een fervent liefhebber bent van interieur en aankleding, is het voor jouw als katteneigenaar belangrijk om te weten of de decoratie van jouw interieur veilig is. Je wilt natuurlijk niet dat jouw kat plotseling ziek wordt. In onze blog gaan we er dieper op in.

Droogbloemen zijn de afgelopen jaren natuurlijk enorm populair geworden en veel mensen kiezen ervoor om hun interieur hiermee op te vrolijken. Toch vragen katteneigenaren zich af of droogbloemen eigenlijk wel veilig zijn voor hun harige vrienden.

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen zijn zoals het woord al zegt, gedroogde bloemen. Bloemen worden gedroogd om hun schoonheid te behouden en ze langdurig te kunnen laten stralen. Droogbloemen worden vaak gebruikt om een interieur helemaal om te toveren en daarmee een strakke en unieke aankleding te geven. Droogbloemen zijn daarnaast een duurzaam alternatief voor verse bloemen die in verhouding kort meegaan.

De nieuwsgierige kat

Een kat staat bekend om zijn grootste natuurlijke eigenschap, nieuwsgierigheid. Katten houden ervan om op ontdekkingsreis te gaan en het huis helemaal te verkennen. Dit geldt misschien nog wel het meeste voor nieuwe objecten in huis. Denk hierbij aan een droogbloemen boeket. Katten kunnen in dit geval naar jouw bloemen slaan, ermee willen spelen of zelfs een poging doen om deze op te eten. Dit maakt het uiterst belangrijk om te weten of dit veilig is voor jouw katten.

Zijn droogbloemen giftig voor katten?

Heel veel planten en bloemen kunnen in de grondbeginselen giftig zijn voor jouw huisdier, vooral wanneer ze proberen van deze planten of bloemen te eten. Dit varieert vaak van milde maagklachten tot ernstigere gezondheidsklachten. Daarom is het ook belangrijk om onderzoek te doen naar decoratie dat niet giftig is of de specifieke soorten die niet giftig zijn. Je wilt namelijk weten wat voor soorten droogbloemen jij in huis hebt en of deze veilig zijn voor jouw huisdier.

Voor wat betreft de katten zijn er een paar bekende bloemen die giftig zijn. Denk hierbij aan een lelie, narcis en een poinsettia. Wil je deze bloemen toch graag in huis hebben? Houd ze dan buiten bereik van katten.

Zijn er chemicaliën in het spel?

Soms worden droogbloemen gedroogd middels chemicaliën. Dit wordt gedaan om de structuur en kleur van bloemen nog beter te behouden. De overgebleven stoffen van deze manier van drogen kunnen schadelijk zijn voor huisdieren. Gelukkig drogen wij zelf middels lucht dus zul je die chemicaliën hier niet tegenkomen. Er is er echter wel nog één waar je rekening mee moet houden en dat is verf. Dit valt bij ons bijvoorbeeld onder de categorie kleurrijke droogboeketten. Dit maakt dat de kleuren er nog beter uitkomen. Je vindt dit weer niet terug bij onze natuurlijke droogbloemen boeketten.

Hoe houd je jouw huisdier veilig

Wanneer je graag een droogbloemen boeket wilt aanschaffen is het natuurlijk belangrijk dat jouw huisdier ook veilig is. We hebben hier enkele stappen geplaatst zodat jij gemakkelijk de beste keuze kunt maken:

  1. Doe Onderzoek: Dit is een belangrijke stap, weet welke soorten droogbloemen jij in huis wilt halen of al gehaald hebt. Kijk ook goed of deze veilig zijn voor jouw katten.

  2. Jouw droogbloemen buiten bereik: Zorg ervoor dat jouw kat niet bij de droogbloemen of het droogboeket kan. Zorg dat deze buiten het bereik is geplaatst.

  3. Kies bij voorkeur chemisch vrije droogbloemen: Bekijk hiervoor zeker onze natuurlijke droogboeketten en kies uit deze range. Dit garandeert jou dat er geen chemicaliën zijn gebruikt in het algehele proces.

Conclusie

Droogbloemen zijn de ultieme toevoeging aan jouw interieur. Wij van Droogbloemetjes.nl snappen dit en wij zorgen er dan ook graag voor dat er een assortiment voor iedereen beschikbaar is. Dit is dan ook voor zowel de mensen met huisdieren die bi j voorbaat graag op safe spelen maar ook voor éénieder die houdt van enorm veel kleur. We raden jou aan om hoe dan ook altijd research te doen wanneer je een huisdier hebt. Op deze manier kun je voorzorgsmaatregelen nemen en genieten van de schoonheid van het droogbloemen boeket zonder je zorgen te hoeven maken over het welzijn van jouw huisdier.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »