Terug

Droogbloemen en allergieën: hoe zit dat?

Droogbloemen en allergieën: hoe zit dat?

Droogbloemen en droogboeketten zijn een must en een eye catcher voor ieder huishouden. Je wilt de bloemen heel graag, maar er is iemand in het huishouden met hooikoorts wat nu? Met verse bloemen kan hooikoorts inderdaad frequent optreden. Dit is echter niet het geval met droogbloemen. Hoe kan dit? We leggen het je graag uit in onze informatieve blog.

Droogbloemen zijn op het moment een heuse trend en werkelijk (bijna) iedereen wil zo'n prachtig droogboeket in huis hebben. Dat is natuurlijk ook niet gek, want je hebt droogbloemen in nagenoeg élke kleur, vorm en formaat. Hierdoor kun jouw perfecte droogboeket samenstellen dat past in jouw huis. Maar hoe zit het met eventuele allergieën, zoals hooikoorts? Dat leggen wij hier uit. 

Droogbloemen en geuren

Net zoals alle bloemen, beschikken droogbloemetjes ook over geur. De meeste klanten die bij ons de bloemen komen ophalen, vinden deze fantastisch ruiken. Bij ons in de loods ruik je het natuurlijk enorm, aangezien wij vele verschillende soorten in diverse aantallen hebben. Maar de meeste droogboeketten an sich ruiken ook, maar de één meer dan de ander. Sommige ruik je totaal niet. Wij verwerken in veel van onze boeketten bloemen die lekker ruiken, zoals bijvoorbeeld lavendel. Het kan hierom zijn dat jouw droogboeket héérlijk ruikt. 

Mocht jouw droogboeket toch niet lekker ruiken, dan zijn daar twee trucs voor: 

  • Spray het droogboeket voorzichtig in met haarlak: dit zorgt ervoor dat de geur minder wordt / tot weggaat én het droogboeket zal minder stof vangen. 
  • Spray het droogboeket voorzichtig in met bloemenspray: deze spray geeft een waanzinnige geur af en zorgt er tevens voor dat het boeket minder tot géén stof zal vangen. 

Droogbloemen en hooikoorts 

Hoewel wij deze vraag niet vaak krijgen, willen wij deze toch graag beantwoorden: kun je hooikoorts van droogbloemen krijgen? Het korte antwoord is 'nee'. Doordat de bloemen géén pollen meer vrijgeven, aangezien deze compleet ingedroogd zijn, zul je geen hooikoorts van droogbloemen krijgen. Mocht je hooikoorts hebben, dan kun je dus alsnog genieten van een prachtig, kleurrijk droogboeket

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »