Terug

Hoe lang zijn droogbloemen houdbaar?

Hoe lang zijn droogbloemen houdbaar?

Lekker lang genieten van droogbloemen? Hoe lang zijn ze eigenlijk houdbaar? Lees het hier!

Droogbloemen zijn echt prachtige bloemen voor in huis, en ook nog eens kei duurzaam! Een droogbloemenboeket gaat namelijk een stuk langer mee dan een ‘gewoon’ boeket. Logisch ook, want de bloemen zijn gedroogd. Maar uiteindelijk zullen, net zoals alle bloemen, de kleuren van de bloemen vervagen. Wees niet gevreesd! Je kunt lang genieten van jou boeket. Hoelang een bos of boeket houdbaar is, is afhankelijk van een aantal zaken. Namelijk: licht, ruimte, soort en behandeling. Maar daar vertellen wij in deze blog alles over.

Tip: Weet je nog niet wat droogbloemen zijn? Lees dan de blog: Wat zijn droogbloemen?

Licht

Droogbloemen zijn gedroogde bloemen, licht is daarom een cruciaal element voor de houdbaarheid van droogbloemen. Als je de bos op een hele lichte en zonnige plek zet, zal de bos een half jaar tot 1 jaar mee gaan. In vergelijking met een verse bos bloemen is dit lang, maar je kunt de houdbaarheid van droogbloemen nog meer uitrekken. Door het licht verkleuren de bloemen. Hierdoor worden ze doffer van kleur of verliezen ze de kleur helemaal, wat vervolgens resulteert tot uitval van de bloemen. Dit kan voorkomen worden door het droogbloemen boeket op een plek te zetten waar veel schaduw valt. Zet het boeket op een plekje met weinig licht, dus niet voor een raam. Zo kun je langer van jouw bos droogbloemen genieten.

Ruimte

Met de ruimte bedoel ik de plek waar je de bloemen neerzet. Droogbloemen houden niet van vocht, en staan het liefste droog. Daarom is het raadzaam om geen droogbloemen op de badkamer te zetten, of bijvoorbeeld bij de droger of wasmachine. In het drooghok of badkamer komt namelijk veel damp en vocht vrij, wat de planten weer beschadigt.

Soorten

Je hebt veel verschillende soorten droogbloemetjes, bladeren en takken die je kunt drogen. Soorten zoals tarwe of graan blijven bijvoorbeeld veel langer mooi dan andere soorten. Gedroogde bloemen, taken en bladeren kunnen tussen 1 tot 3 jaar goed (mooi) blijven. Dit is dan ook afhankelijk van de omstandigheden (zoals licht en de ruimte). Het kan dus ook voorkomen dat een aantal bloemen in een boeket eerder uitvallen dan de rest. Dit heeft zijn voordelen en zijn nadelen. Een nadeel is, dat de bloemen eerder uitvallen. Een voordeel is dat je op deze manier ook weer zelf nieuwe boeketten kan stijlen, door bijvoorbeeld nieuwe droogbloemen erbij te kopen en het boeket aan te vullen.

Behandeling droogbloemen

Als allerlaatste is de behandeling ook heel belangrijk. Hier bedoel ik mee hoe je met de bloemen omgaat. Droogbloemen zijn namelijk nóg kwetsbaarder dan normale bloemen. Dit komt omdat de bloemen gedroogd zijn en dus ook een stuk makkelijk te breken zijn. Zit daarom niet veel aan jouw boeket of bos, laat jouw prachtige droogbloemenboeket lekker staan. Je kunt het stof het beste voorzichtig van de bloemen af blazen of zacht wegvegen met een swiffer of kleine plumeau.

Als je de volgende tips en weetjes goed onthoudt en volgt, zullen jouw droogbloemen een hele tijd in huis overleven. Op die manier geniet je voor een lange tijd van een prachtig, gekleurd boeket met de meest indrukwekkende soorten bloemen.. dat scheelt weer in de portemonnee, toch? Wil je graag droogbloemen kopen? Kijk dan eens in ons assortiment en kies jouw favoriete soort droogbloemen of kant-en-klare droogbloemen boeket uit. Heb je vragen? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder.

Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Droogbloemen kunnen dus 6 maanden tot 12 maanden meegaan. Dit is natuurlijk afhankelijk van de factoren die wij hierboven vermeld hebben. Lees deze factoren nog eens door om jouw zo lang mogelijk van jouw droogbloemen te kunnen blijven genieten.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »