Terug

Mijn droogbloemen boeket is stoffig geworden, hoe los ik dit op?

Mijn droogbloemen boeket is stoffig geworden, hoe los ik dit op?

Wij houden er van als een droogbloemen boeket er fris en kleurrijk uit blijft zien. Stof ligt in dit geval vaak op de loer, hoe los ik dit op? Je vindt er alles over in onze uitgebreide blog.

Eendroogbloemen boeket is dé ideale decoratie voor jouw interieur. Een droogbloemen boeket toont de natuurlijke schoonheid van bloemen, het hele jaar door. Maar wat doe ik nu mijn droogbloemen boeket stoffig is geworden? Ik zie dat de kleuren een beetje vaal lijken door het stof, hoe lost ik dit op? Maak je geen zorgen, in onze blog geven wij jou een paar praktische tips om jouw droogbloemen boeket weer te laten lijken alsof deze gloednieuw is.

Waarom wordt een droogbloemen boeket stoffig?

Je kunt het niet voorkomen, droogbloemen worden na verloop van tijd stoffig. Wat je ook in huis hebt staan, het trekt allemaal stofdeeltjes aan. Deze hopen zich na verloop van tijd op en geven in dit geval jouw droogbloemen boeket een minder frisse en levendige uitstraling. Daarnaast kan dit ook gebeuren wanneer je jouw droogbloemen boeket opbergt. Wil jij graag weten hoe je het beste jouw droogbloemen bewaard? Lees dan zeker eens deze blog.

Hoe kan ik voorkomen dat een droogbloemen boeket stoffig wordt?

Voor we verder ingaan op de schoonmaak van jouw droogbloemen boeket geven wij jou enkele tips waarmee je een stoffig droogbloemen boeket in de toekomst kunt voorkomen:

 1. Zorg ervoor dat je jouw droogbloemen boeket op een goede locatie zet: dit kan zijn een plek die minder stof verzameld, zoals bijvoorbeeld een prachtige vitrinekast.
 2. Geef jou droogbloemen boeket een regelmatige opfrisbeurt. Dit kun je zelfs in jouw routine verwerken. Gebruik een zacht kwastje, een plumeau of een föhn op de zachte en koude stand en voorkom hiermee stofophoping.

Hoe maak ik mijn stoffig droogbloemen boeket weer schoon?

We hebben het hierboven natuurlijk al kort toegelicht, er zijn verschillende opties om jouw droogbloemen boeket weer helemaal fris te maken. We hebben hieronder de methoden iets beter toegelicht:

 1. Zachtjes afstoffen: Gebruik een zacht kwastje of een plumeau, ga voorzichtig en zorgvuldig te werk om ervoor te zorgen dat je jouw droogbloemen boeket niet beschadigt. Dit kost uiteraard meer tijd, maar op deze manier kun je wel secuur te werk gaan.
 2. De föhn: Onze tweede effectieve manier is de föhn. Zet deze op de laagste en koudste stand en blaas wederom uiterst voorzichtig het stof van de bladeren en de bloemen. Het is key om bij deze methode een goede afstand te houden. Zo voorkom je schade aan jouw prachtige droogbloemen boeket.
 3. De luchtcompressor: Het liefst gebruiken we deze methode absoluut niet, de reden hiervoor is dat het nog al snel mis kan gaan. Even de compressor aanzetten en blazen maar. Dan komt nog al snel de vraag, heb je gekeken naar de kracht van de compressor? Deze kan op een hoge stand namelijk veel schade brengen aan een boeket. Wanneer je van deze optie gebruik wilt maken, kijk dan eerst naar de drukinstellingen alvorens je de compressor gebruikt. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg afstand van jouw droogbloemen boeket hebt, en blaas dan uiterst voorzichtig het stof van jouw droogbloemen boeket af.

Hoe houd ik mijn droogbloemen boeket langer mooi?

Nu je jouw droogbloemen boeket hebt bevrijd van al dat stof wil je natuurlijk dat jouw droogbloemen boeket zo lang mogelijk mooi blijft. Hoe doe je dit? We hebben hieronder weer enkele tips voor jou geplaatst:

 1. Het meest belangrijke, vermijd direct zonlicht. Waarom is dit zo belangrijk? Droogbloemen kunnen namelijk verkleuren. Ze verwelken niet zoals verse bloemen doen maar de kleurkwaliteit kan wel ineens snel achteruit gaan.
 2. Plaats jouw droogbloemen boeket niet in een vochtige ruimte. Droogbloemen hebben namelijk geen water nodig. Water kan in dit geval meer schade toebrengen dan dat het jouw droogbloemen goed doet. Wanneer je vochtige ruimtes vermijd voorkom je bijvoorbeeld al schimmels.
 3. Gebruik een haarlak welke voorkomt dat jouw droogbloemen gaan hangen. Besproei het droogbloemen boeket voorzichtig en houd een beetje afstand. De lak helpt daarnaast ook om eventuele stofophoping te voorkomen.

Conclusie

Droogbloemetjes.nl houdt van hun droogbloemen en ziet ze dan ook graag zo lang mogelijk meegaan. Een droogbloemen boeket is immers dé manier om jou interieur op te vrolijken. Toch kunnen droogbloemen stoffig worden en hun stralende uitstraling verliezen. Daarom hebben wij van droogbloemetjes.nl voor jou deze kleine onderhoudsgids gemaakt. Met deze gids kun je er voor zorgen dat jouw droogbloemen boeket er altijd fris en aantrekkelijk uitziet.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »