Terug

Hoe schik ik mijn eigen zijden bloemen?

Hoe schik ik mijn eigen zijden bloemen?

Zijden bloemen zijn tegenwoordig misschien wel bij uitstek de meest veelzijdige en duurzame methode om jouw huis te voorzien van prachtige decoratie. Zijden bloemen bieden namelijk ontzettend veel kleur en leven aan jouw interieur zonder het onderhoud dat je normaliter zou hebben met verse bloemen. Ze verwelken namelijk niet, hebben geen water of zonlicht nodig en vergen ook geen extra vorm van voeding.

Dit maakt zijden bloemen tot de optimale keuze voor eenieder die ontzettend houdt van bloemen en kleuren maar geen tijd heeft om ze te onderhouden. In onze blog gaan we dieper in op hoe je jouw eigen zijden bloemen kunt schikken, van het kiezen van de juiste zijden bloemen tot het samenstellen van een prachtig zijden bloemen boeket.

Start met het kiezen van jouw bloemen

De allereerste stap voor wanneer je jouw eigen zijden bloemen wilt schikken is het kiezen van de juiste bloemen. Dit is natuurlijk heel erg afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en hoe de inrichting van het interieur in elkaar steekt. Overweeg bij het kiezen rekening te houden met de stijl en kleur van de ruimte waar je jouw uiteindelijke zijden bloemen boeket wilt plaatsen. Wil je namelijk graag een statement maken met ontzettend heldere en levendige kleuren? Of ben je op zoek naar een subtielere aanpak die perfect aansluit bij jouw interieur? Kies de bloemen die jouw persoonlijke voorkeuren en stijl weerspiegelt en welke harmonie geven aan de algehele omgeving.

Naast de zijden bloemen is het net zo belangrijk om te kijken naar een vaas of misschien zelfs wel wat steekschuim, tangen geschikt om draad mee te knippen en eventueel wat extra decoratie in de vorm van mos of stenen.

Heb het ontwerp al in jouw gedachte

Het is natuurlijk belangrijk dat voor je de bloemen gaat plaatsen je het ontwerp al voor je ziet. Wil je graag symmetrisch of liever asymmetrisch schikken? Moet het zijden bloemen boeket zichtbaar zijn van alle kanten of zet je het zijden boeket tegen een muur? Dit zijn belangrijke vragen die jou helpen met het bepalen van de structuur voor jouw zijden boeket.

Ben je op zoek naar een goed starterspunt? Begin dan met je grootste bloemen en gebruik deze als een focus punt van jouw zijden boeket. Voeg daarna middelgrote en kleinere bloemen toe, maar denk ook aan eventueel opvul materiaal zoals groene stelen, bloemen of takken. Je creëert hier namelijk echt diepte en variatie mee.

Nu gaan we schikken

Stap 1: Bereid jouw vaas voor

Begin met de voorbereiding van jouw vaas indien je steekschuim gebruikt. Snijd in dit geval het steekschuim alvast op maat. Dit zal dan dienen als de basis waarin jij jouw zijden bloemen bevestigt.

Stap 2: Plaats de grootste bloem of bloemen eerst

Zet de grootste bloemen eerst in het steekschuim of gewoon in de vaas. Deze bloemen zijn de basis van jouw zijden bloemen boeket. Verdeel ze gelijkmatig, ze zullen een evenwichtige uitstraling creëren.

Stap 3: Gebruik nu middelgrote of kleinere bloemen

Wanneer je de grootste bloemen geplaatst hebt vul je de lege ruimte op met middelgrote en kleinere bloemen. Houd balans en symmetrie in het oog wanneer je dit doet. Je kunt nu ook gaan nadenken over verschillende hoogtes en dieptes en hiermee spelen. Zo creëer je een dynamischer effect.

Stap 4: Opvullen en afwerken

Nu gaan we als laatste stap de leegtes opvullen met groene takjes, bloemen of misschien zelfs wel grassen. Je geeft het hier ook een vollere uitstraling mee. Je kunt zelfs nog elementen als mos of stenen toevoegen. Overigens in dit geval is het belangrijk nep mos te gebruiken of echt uitgedroogde stenen. Het zit namelijk zo, zijden bloemen hebben geen water of vocht nodig, sterker nog het kan meer schade geven dan dat het goed kan doen.

Tips voor een prachtig zijden boeket

  • Variatie is belangrijk: Zorg dat jouw zijden boeket altijd een variatie heeft aan soorten en maten, dit geeft jouw boeket een unieke vorm en uitstraling.
  • Let op de kleuren: Kleuren spelen een belangrijke rol in hoe jouw zijden bloemen boeket eruit ziet. Kies kleuren die goed bij elkaar passen en aansluiten bij de ruimte waar jij het boeket wilt plaatsen.
  • Onderhoud van zijden bloemen: Hoewel zijden bloemen weinig onderhoud nodig hebben, is het goed om ze af en toe af te stoffen om ze fris te houden. Een zachte doek of een haarföhn op de koele stand kan helpen om stof te verwijderen zonder de bloemen te beschadigen. Ben hierbij wel gewoon uiterst voorzichtig.
  • Ben niet bang om te experimenteren: Het mooie van zijden bloemen is dat je ze gemakkelijk kunt herschikken zonder jij je zorgen hoeft te maken over het beschadigen of verwelken van de bloemen. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende stijlen totdat je een zijden bloemen boeket vindt dat echt bij je past.
  • Opslag van zijden bloemen: Wanneer je besluit jouw zijden bloemen op te bergen bewaar ze dan op een koele, droge plek om verkleuring of beschadiging te voorkomen.

Conclusie

Wij van Droogbloemetjes.nl snappen dat het schikken van jouw eigen zijden bloemen een leuke en creatieve manier is om jouw interieur te voorzien van persoonlijkheid en kleur. Met creativiteit kun je echt de meest prachtige zijden bloemen boeketten maken dat echt jarenlang ontzettend mooi blijft. Vergeet niet: er zijn geen vaste regels voor het schikken van jouw zijden bloemen, echt alles is mogelijk.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »