Terug

Hoe behouden zijden bloemen hun kleur?

Hoe behouden zijden bloemen hun kleur?

Zijden bloemen zijn in de wereld van het interieur een geliefde keuze geworden, dit hebben ze te danken aan hun duurzaamheid en blijvende karakter. Zijden bloemen vormen een prachtige toevoeging waar je dan ook bent, thuis, op kantoor of zelfs in hele grote evenementen.

Dit komt omdat zijden bloemen met ontzettend veel voordelen komen, één van deze fantastische voordelen is dat zijden bloemen in staat zijn hun kleuren te behouden zonder dat ze water of andere verzorging behoeven. Maar hoe behouden deze zijden bloemen nou eigenlijk hun kleur? Laten we eens een kijkje nemen in de wereld van de zijden bloemen en hoe jij jou zijden bloemen of zijden bloemen boeket kunt voorzien van een super lange levensduur.

Wat zijn zijden bloemen?

Om meer te weten te komen over zijden bloemen is het natuurlijk handig om eerst te weten wat een zijden bloem nou eigenlijk is. Zijden bloemen, ook wel kunstbloemen zijn bloemen die zijn nagemaakt van de natuurlijke bloemen. Ze worden gemaakt van zijde, polyester, nylon en nog meer verschillende synthetische materialen. Hoewel we ze zijden bloemen noemen wordt er vrijwel geen tot geen zijde gebruikt, dit geldt vooral voor de moderne kunstbloemen, dit komt doordat zijde enorm duur is. Dit zou zijden bloemen nagenoeg onbetaalbaar maken voor vele. Daarom is er gekozen voor vele andere materialen en geloof me de zijden bloemen zien er net zo echt uit.

Materialen en kleurbehoud

De meest gebruikte materialen voor het maken van zijden bloemen zijn:

 • Polyester: Dit is momenteel de meest populaire en meest gebruikte materiaal voor de productie van zijden bloemen. Polyester is zeer veelzijdig en kan worden behandeld op verschillende manieren om de uitstraling en het gevoel van echte bloemen na te bootsen.
 • Zijde: Zijde is momenteel ontzettend duur, het wordt nog steeds gebruikt voor zijden bloemen maar dit is enkel voor de echte luxe bloemen. Zijde biedt een bijzonder natuurlijke uitstraling en een zachte textuur.
 • Latex: Sommige meer realistische bloemen worden gemaakt met latex, deze worden gevormd om te lijken op echte bloemen.

Kleurbehoud

De technologie die zorgt voor het behoud van kleur bij zijden bloemen heeft zich aanzienlijk ontwikkeld. Enkele belangrijke technieken zijn:

 • UV-bestendige coatings: Veel zijden bloemen zijn behandeld met een UV-beschermende coating welke voorkomt dat de kleuren vervagen onder invloed van zonlicht.
 • Colorfast dyeing: Dit is een proces waarbij de kleurstoffen diep in de vezels worden ingebracht, wat zorgt voor een langdurige kleur zonder af te geven.
 • Heat-sublimation: Bij dit proces worden kleurstoffen onder hoge temperatuur in het materiaal gedrukt, wat resulteert in heldere en langdurig kleurvaste bloemen.

Tips voor het onderhouden van zijden bloemen

Wanneer je jouw zijden bloemen zo lang mogelijk mee wilt laten gaan en daarnaast ze zo lang mogelijk mooi wilt blijven houden, hebben wij een paar tips voor je:

 1. Vermijd langdurige blootstelling aan direct zonlicht:Probeer zijden bloemen weg te houden van direct zonlicht. Het directe zonlicht kan namelijk de kleuren van jouw zijden bloemen laten vervagen.
 2. Stof regelmatig af: Gebruik een zachte borstel of een microvezeldoek om stof en vuil voorzichtig van de bloemen te verwijderen.
 3. Vermijd water en chemische reinigingsmiddelen: Water kan sommige materialen beschadigen of leiden tot schimmelvorming. Gebruik een droge doek voor het reinigen.
 4. Bewaar jouw zijden bloemen correct: Wanneer zijden bloemen niet worden gebruikt, bewaar ze dan in een droge, donkere plaats om verkleuring te voorkomen. Plaats daarnaast jouw zijden bloemen bij voorkeur in een plastic container.

Conclusie

Wij van Droogbloemetjes.nl snappen dat zijden bloemen hét middelpunt zijn wanneer het aankomt op interieur en design op het moment.  We zijn gedurende de jaren ontzettend vooruit gegaan met de technologie omtrent zijden bloemen. Deze technieken zijn door de jaren heen aanzienlijk verbeterd. We zien een trend waarin zijden bloemen echt steeds moeilijker te onderscheiden zijn van hun echte variant.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »