Terug

Waarom zijden bloemen een must zijn in jouw huis?

Waarom zijden bloemen een must zijn in jouw huis?

Zijden bloemen, waren ooit het goedkope alternatief voor verse bloemen, zijn tegenwoordig uitgegroeid tot een ware trend in huisdecoratie. Maar sindsdien hebben zijden bloemen een gigantische technologische vooruitgang geboekt in de productie.

Dit heeft hun verschijning en textuur eigenlijk zo dusdanig verbeterd dat ze tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden zijn. Naast dat ze tegenwoordig 1 op 1 lijken op echte bloemen bieden ze ook nog eens een enorme hoeveelheid voordelen. Dit maakt ze ideaal voor alle interieurstijlen. Wij van Droogbloemetjes.nl gaan in onze blog dieper in op waarom zijden bloemen een absolute must zijn voor wie zijn huis stijlvol en praktisch wil inrichten.  

Duurzaamheid en kostenbesparing

Dit begint eigenlijk al bij de twee grootste redenen waarom zijden bloemen tegenwoordig zo superieur zijn. Ze hebben dit namelijk te danken aan hun duurzaamheid en kostenbesparingen. Laten we daar eens dieper op ingaan.

Langdurige schoonheid

Misschien wel de beste rede van allemaal om zijden bloemen aan te schaffen is hun ongelofelijke duurzaamheid. Wanneer je ze gaat vergelijken met de verse bloemen, welke iedere week kunnen verwelken, blijven zijden bloemen jarenlang schitteren zonder tekenen van verval. Dit betekent natuurlijk ook dat je niet elke week een nieuwe bos hoeft te kopen. Dit bespaart je natuurlijk enorm op de lange termijn.

Een milieuvriendelijke keuze

Zijden bloemen zijn naast een duurzame ook een milieuvriendelijke optie. Wanneer je namelijk kiest voor de echt hoogwaardige zijden bloemen verminder je natuurlijk de vraag naar de verse bloem. Deze vorm van bloemen telen gaat vaak gepaard met een intensief watergebruik, pesticidegebruik en CO2 uitstoot door het vervoeren. Wat je vaker ziet bij zijden bloemen is dat ze gemaakt worden van materialen die gerecycled kunnen worden. Dit zorgt uiteindelijk voor een verantwoorde en kleinere ecologische voetafdruk.

Onderhoudsgemak

Hoewel natuurlijk onze eerste redenen al prachtige voorbeelden waren van voordelen van zijden bloemen, heb ik er nog een paar voor je. Laten we er samen eens naar kijken.

Geen water of ander onderhoud

Het gemak van zijden bloemen gaat natuurlijk veel verder dan enkel de houdbaarheid, namelijk zijden bloemen hebben in vergelijking met verse bloemen geen water of specifieke lichttoestanden nodig. Dus waar verse bloemen met regelmaat water gegeven moeten worden of moeten worden geplaatst in een hele lichte omgeving, heb je hier met zijden bloemen absoluut geen last van. Dit maakt zijden bloemen tot dé geschikte optie voor elk huishouden.

Stofvrij en allergievriendelijk

Zijden bloemen zijn ontzettend makkelijk schoon te houden. Ze hebben enkel een snelle en toch zorgvuldige schoonmaakbeurt nodig. Je kunt dit al voor elkaar krijgen met een microvezeldoek of zachte borstel. Dit zorgt ervoor dat jouw zijden bloemen boeket altijd een fris en aantrekkelijk uiterlijk behouden. Dit maakt zijden bloemen ook een perfecte keuze voor wie een allergie heeft voor bloemen of hooikoorts. Waar je bij verse bloemen een reactie krijgt door bijvoorbeeld stuifmeel, heb je dit bij de zijden bloemen absoluut niet.

Altijd in seizoen

Nog een ander voordeel van de zijden bloem is dat ze totaal niet seizoensgebonden zijn. Je kunt gemakkelijk het hele jaar door genieten van jouw favoriete bloemen. Het maakt hierbij absoluut niet uit of ze in het seizoen zijn of niet. Dit geeft jou onbeperkte mogelijkheden om jouw interieur aan te passen aan jouw stemming of aan speciale gelegenheden. Je wordt hierbij dus niet beperkt door het aanbod van seizoensbloemen.

Perfecte imitatie

Zijden bloemen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd in hun kwaliteit. Ontzettend veel zijden bloemen zijn tegenwoordig absoluut niet meer te onderscheiden van de echte bloemen. Ze hebben als het ware de gedetailleerde texturen en kleurvariaties die echte bloemen ook hebben. Dit maakt de zijden bloem zo’n geweldig alternatief voor wie de looks en feels van de verse bloemen wil hebben zonder de nodige onderhoud.

Ontzettend veelzijdig

We hebben eigenlijk al zoveel voordelen van zijden bloemen benoemd, maar wist je dat er nog een belangrijke staat te wachten? Laten we hier weer eens dieper op ingaan.

De veelzijdigheid

Zijden bloemen zijn enorm veelzijdig in gebruik. Je kunt ze plaatsen op plekken waar de verse bloem het mogelijk slechter zou doen. Denk hierbij aan donkere hoeken en drukke werkruimtes.

Ontzettend divers in stijl

Het maakt niet uit of je een modern, traditioneel of minimalistisch huis hebt. Zijden bloemen maken ieder interieur tot een prachtig geheel. Ze komen namelijk in alle stijlen en maten. Van exotische orchideeën tot rustieke lavendeltakken, er is een zijden bloem om elke decoratiestijl aan te vullen.

Conclusie

Wij van Droogbloemetjes.nl draaien al jaren mee in de droogbloemen en tegenwoordig ook in de zijden bloemen en ook wij zien de zijden bloemen als een praktische en prachtige optie voor thuisdecoratie. Ze combineren duurzaamheid, onderhoudsgemak en flexibiliteit, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan elk interieur. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een allergievriendelijke oplossing of een manier om je huis altijd fris en trendy te houden, zijden bloemen zijn een must. Waarom wachten? Ontdek vandaag nog de charme en de voordelen van zijden bloemen en transformeer je huis met hun tijdloze schoonheid.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »