Terug

Kunnen droogbloemen in de zon staan?

Kunnen droogbloemen in de zon staan?

Je hebt droogbloemen gekocht en je wilt ze zo snel mogelijk laten zien en daarmee jouw interieur laten stralen. Maar waar zet ik mijn droogbloemen neer? Kunnen ze zomaar overal staan? Lees er alles over in onze informatieve blog.

Een droogbloemen boeket is al een aantal jaren een ontzettend grote trend, droogbloemen boeketten staan erom bekend sfeer en beleving te brengen aan elk interieur. Dankzij hun duurzaamheid is een droogbloemen boeket een uitkomst voor de huidige interieuren. Droogbloemen gaan namelijk ontzettend lang mee, in de meeste gevallen minimaal 6 maanden en in de praktijk nog zelfs veel langer. Je wilt natuurlijk dat jouw droogbloemen ook zo lang meegaan en dan komt vaker de vraag naar voren of droogbloemen in de zon kunnen staan? Het simpele maar directe antwoord is nee, toch zit er wel wat uitleg achter dit antwoord. Droogbloemen maken geen gebruik van vocht, dus verschrompelen en verkleuren droogbloemen sneller. Wij van Droogbloemetjes.nl geven jou toch graag tips en informatie mee waarmee je jouw droogbloemen in topconditie kunt houden.

Het effect van zonlicht op gedroogde bloemen

Droogbloemen zijn, zoals de naam al weergeeft, bloemen die al het vocht verloren hebben en daardoor een veel langere levensduur hebben in vergelijking met verse bloemen. Dit proces maakt droogbloemen aanzienlijk duurzamer en hoewel dit natuurlijk perfect klinkt maakt het ze ook meer kwetsbaarder voor andere factoren, zoals bijvoorbeeld zonlicht.

Wat kan zonlicht dan eigenlijk aanrichten? Zonlicht kan een ontzettend groot effect hebben op de kleur en textuur van droogbloemen. Wanneer je jouw droogbloemen in het volle zonlicht zet zul je zien dat de droogbloemen snel hun kleur verliezen en zelfs sneller broos zullen worden. Dit heeft weer te maken met het feit dat UV-stralen naast kleur pigmenten ook cel structuur van de bloemblaadjes afbreken en aantasten.

De beste plekken voor jouw droogbloemen boeket

We willen natuurlijk graag dat jij zo lang mogelijk kunt genieten van jouw droogbloemen, daarom geven we jou graag een paar tips om jouw droogbloemen boeket in topconditie te houden:

 • Houd jouw droogbloemen weg van direct zonlicht: Zet jouw droogbloemen niet op een zonovergoten plaats en daarmee dus ook niet in direct zonlicht. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat droogbloemen niet in een verlichte kamer mogen staan, maar voorkom dat ze voor het raam komen te staan waar dagelijks veel direct zonlicht doorheen kan.

 • Het gebruik van indirect licht: Wanneer je indirect en vooral ook natuurlijk licht gebruikt geef je jouw droogbloemen de perfecte mogelijkheid om te stralen in jouw huis. Met indirect licht benadruk je de kleuren van de droogbloemen zonder de schadelijke effecten die je met zonlicht zou krijgen.

 • Maak een overweging voor kunstlicht: Wanneer je jouw droogbloemen in een ruimte wilt plaatsen waar niet veel tot geen natuurlijk licht binnen kan komen, kun je er voor kiezen om kunstlicht te gebruiken. Zorg er dan wel voor dat het kunstlicht niet te fel of te warm is, gezien dit weer jouw droogbloemen kan beschadigen.

Extra manieren om jouw droogbloemen in top conditie te houden

Er zijn naast het vermijden van zonlicht nog een aantal manieren om jouw droogbloemen te verzorgen, dit houdt ze natuurlijk langer mooi. We zouden Droogbloemetjes.nl niet zijn als we deze tips niet met je zouden delen:

 • houdt jouw droogbloemen stofvrij: Wanneer je periodiek het stof van de droogbloemen verwijdert, blijven ze natuurlijk fris en ook nog eens mooi. De beste methode om dit te doen is door een föhn te gebruiken op de laagste en koudste stand. Je voorkomt hiermee dat je jouw droogbloemen beschadigd.

 • Houdt droogbloemen weg bij vocht: Vocht kan namelijk net als zonlicht schadelijk zijn voor jouw droogbloemen. Zet jouw droogbloemen daarom niet in vochtige ruimtes zoals badkamers.

 • Voorzichtigheid is uiterst belangrijk: Droogbloemen zijn nu eenmaal delicater dan verse bloemen. Ga er daarom zo voorzichtig mogelijk mee om en voorkom hierdoor breuken.

Kwaliteit van droogbloemen is uiterst belangrijk

De kwaliteit van droogbloemen speelt een ontzettend belangrijke rol wanneer het gaat om levensduur en omgevingsfactoren. Kwalitatieve droogbloemen worden immers beter behandeld om ze zo lang en goed mogelijk te laten stralen:

 • Droogbloemetjes.nl is de webshop voor jou: Wij van Droogbloemetjes.nl hebben kwaliteit hoog in het vaandel. Wij snappen als geen andere dat jij lang wilt genieten van jouw droogbloemen en helpen je daar graag bij. Daarom werken wij enkel met een select aantal leveranciers. Het helpt ons de kwaliteit hoog te houden. Daarnaast telen wij een deel van onze droogbloemen zelf. Dit geeft ons de kans om uiterst selectief te zijn in onze keuring en enkel gebruik te maken van pure kwaliteit.

 • Wij zetten ons extra in voor een goede afwerking: Droogbloemen van hoge kwaliteit hebben vaak een goede afwerking, iets waar wij altijd weer naar streven. Wij geven jou graag het beste van het beste.

 • Vraag altijd om advies: Wij snappen dat het kopen van droogbloemen ook tot vragen kan leiden over de verzorging. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen jou altijd graag verder via ons e-mailadres: [email protected].

Conclusie

Droogbloemen zijn een prachtige en duurzame keuze voor ieder interieur. Toch moet je bij de aanschaf van droogbloemen goed nadenken over waar je ze graag wilt neerzetten. Voorkom ik direct zonlicht? Staan ze niet in een vochtige ruimte? Wanneer je met deze factoren goed rekening houdt, zorg je ervoor dat jouw droogbloemen altijd in topconditie zijn. Droogbloemetjes.nl snapt het belang van een prachtig interieur. Wij helpen jou daarom graag verder met al jouw vragen omtrent verzorging, advies en nog veel meer. We hopen je in ieder geval alvast voorzien te hebben van een aantal tips waarmee je jouw droogbloemen gelukkig houdt.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »