Terug

Verse bloemen, droogbloemen of kunstbloemen

Verse bloemen, droogbloemen of kunstbloemen

Een prachtig vers boeket, een kleurrijk droogboeket of een indrukwekkend kunstboeket: kun jij makkelijk kiezen?

Je wilt bloemen sturen naar een speciaal iemand of misschien wil je jezelf verwennen met een prachtig (droog)boeket. Hoe dan ook, je moet een belangrijke beslissing nemen voordat je gaat winkelen. Wil je verse bloemen, een droog boeket, of een kunststuk? Elk van hen heeft zijn eigen voor- en nadelen en daarom is het belangrijk om te begrijpen wat je nodig hebt, alvorens je blindelings kiest.

Verse bloemen

Er gaat niets boven de schoonheid en de geur van een boeket verse bloemen. Wanneer je de bloemen ontvangt, zul je waarschijnlijk merken dat sommige bloemen bijna helemaal open zijn, terwijl andere net beginnen te openen. Dit is perfect, want het betekent dat jouw boeket veel langer zal meegaan. Verse bloemen zijn echt, dus je hoeft nooit bang te zijn dat ze er nep uitzien. Een nadeel is dat ze uiteindelijk vergaan en dat je ze moet verzorgen door de stelen af te knippen, water te verversen en afstervend plantmateriaal te verwijderen.

Droogbloemen

Gezien de aard van gedroogde bloemen, hoef je je geen zorgen te maken over het water geven of het bijknippen van de stengels. Ze kunnen in élke vaas worden geplaatst en zullen voor een lange periode schitteren in jouw huis. Het enige onderhoud is het stofvrij houden van het droogbloemen boeket. Naast het grote voordeel dat droogbloemetjes voor een lange tijd kunnen blijven staan, heb je deze bloemen in werkelijk alle kleuren (alles kan geverfd worden). Je kunt dus de meest kleurrijke, prachtige droogboeketten samenstellen die geheel in jouw huis past. Een nadeel is dat sommige droogbloemen iets inleveren op de kleur en de vorm van de bloem. Niet élke droogbloemen logischerwijs even mooi als de verse variant. Daar staat tegenover dat deze bloemen geen stuifmeel bevatten en dus perfect zijn voor mensen met allergieën. 

Op zoek naar een prachtig droogboeket om iemand (of jezelf) te verwennen? Kijk dan het assortiment met Droogbloemetjes.nl.

Kunstbloemen

Net als droogbloemen hebben kunstbloemen niet veel onderhoud nodig. Ze moeten worden afgestoft en uit de directe zon worden gehouden (al heb je ook UV-bestendige zijden bloemen), maar ze kunnen ook heel veelzijdig zijn. Ze zijn geweldig voor iedereen met allergieën en ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en maten. Het enige nadeel is dat kunstbloemen nogal wat kunnen kosten. Er zijn goedkopere soorten, maar die zien er meestal goedkoop uit. Kwaliteitsbloemen, zoals zijden bloemen, kosten iets meer, maar het is altijd de moeite waard om iets meer uit te geven als je wilt dat je boeket een blijvende positieve indruk achterlaat. Ze hebben geen zoete geuren, maar dat is een probleem dat gemakkelijk kan worden opgelost met een beetje potpourri of geurkaarsen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »