Terug

Waarom droogbloemen kopen?

Waarom droogbloemen kopen?

Droogbloemen zijn mooi, stijlvol, populair en enorm duurzaam.. heb je nog meer redenen nodig?

Droogbloemetjes zijn weer opnieuw populair aan het worden om diverse redenen. Ik zeg ‘opnieuw’, omdat droogbloemen in de jaren ’70, ’80 en ’90 zéér populair waren. Verse bloemen zijn erg leuk, maar na maximaal een week hangen ze er al vaak treurig bij. Ikzelf vind dat erg zonde, maar het kan ook best duur worden wanneer je iedere week nieuwe bloemen moet kopen. Precies daarom vind ik droogbloemen zo ideaal… het zijn echte (kleurrijke) bloemen alleen zijn droogbloemen maanden houdbaar! Lees hieronder waarom droogbloemen bij jou thuis ook niet mogen ontbreken!

Duurzame droogbloemen

Dat verschrikkelijke moment dat je jouw mooi boeketje bloemen de groene container in moet. Een weekje heb je van de mooie bloemen kunnen genieten, maar op een gegeven moment is het klaar. Datzelfde moment zul je met droogbloemen niet zo snel meemaken. Deze bloemen kun je namelijk minimaal een half jaar of langer laten staan. Droogbloemen zijn enorm duurzaam, omdat ze zo lang mee gaan.

(droog)bloemen maken gelukkig

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen gelukkig worden van bloemen. We hebben het dan niet alleen over het moment van het krijgen van bloemen, maar ook op lange termijn krijg je er een goed gevoel bij. Hoe werkt dat? Nou, het hebben van groen (bloemen) in huis werkt rustgevend, stress-verlagend en geven je een enorme boost in vrolijkheid. Daarnaast zouden bloemen ook een goede investering in een relatie zijn volgens onderzoekers, ongeacht of dit een vriendschappelijke-, familie- of liefdesrelatie is.

Goedkoper dan verse bloemen

Wanneer je droogbloemen gaat kopen, zul je zien dat deze bloemen iets duurder zijn dan verse bloemen. Echter, wanneer je doorrekent, zul je er snel achterkomen dat droogbloemen op langer termijn goedkoper zijn. Een boeket bloemen uit de supermarkt kost vaak rond €12,-. Zou dit boeket, ruim geteld, twee weken blijven staan en je elke twee weken dus een nieuw boeket koopt, dan ben je per jaar €325,- kwijt. Voor een middelgroot droogboeket betaal je tussen de €40-€60. Zelfs als je een vers boeket bloemen van €6,- zou kopen, ben je uiteindelijk goedkoper uit met een droogboeket.

Groene vingers? Wat zijn dat?

Gaan planten bij jou altijd dood, omdat je ze totaal vergeet? Niet getreurd… zolang je de droogbloemen niet continue verzet, kan er weinig misgaan. Droogbloemen hebben 0,0% verzorging nodig: deze hoeven trouwens ook geen water!

Zit er stof op je droogbloemen doordat ze al een langere tijd staan? Gebruik dan je föhn op de zachtste en koudste stand en houdt de föhn op een gepaste afstand van de droogbloemen af. Kort föhnen en al het stof zal verdwijnen.

Mocht je twijfelen over wat je wel en niet met je droogbloemen mag doen, stuur ons dan een berichtje; we helpen je graag op weg.

Droogbloemen kunnen ongeveer overal in huis staan

Droogbloemen worden niet vrolijk van teveel zonlicht of vocht, houd ze dus beter uit de buurt van deze twee factoren. Wanneer je de droogbloemen toch in het directe, felle zonlicht plaatst, kunnen de kleuren vervagen. Dit gebeurt niet van de een op de andere dag, je kunt alsnog lang van de droogbloemen genieten mocht je ze op de vensterbank hebben willen staan.

Hele jaar door je favoriete bloem

Je kunt het hele jaar door droogbloemen kopen, waardoor je niet gebonden bent aan een seizoen. Jouw favoriete boeketje bloemen is het hele jaar door verkrijgbaar.

Unieke bloemen

Een droogboeket is een echt kunstwerk. Je kunt zelf een boeketje samen laten stellen, op deze manier heb je een persoonlijk, liefdevol en uniek werk in handen. Droogbloemen zijn ook super leuk om cadeau te doen. Je geeft meer dan een eenvoudig boeketje bloemen, omdat je weet dat een droogboeket veel langer meegaat. Je zult meer energie en aandacht besteden aan het uitzoeken van een leuk bosje dat bij iemands huis past.

Zoals je ziet, zijn er super veel voordelen aan het hebben van droogbloemen, naast dat ze simpelweg super mooi en uniek zijn.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »