Terug

Wanneer kun je het beste droogbloemen plukken?

Wanneer kun je het beste droogbloemen plukken?

Voor de mooiste droogbloemen, pluk je bloemen laat in de ochtend op een droge dag, in de late lente of vroege zomer. Zorg dat ze vol in bloei staan en onbeschadigd zijn.

Wanneer kun je het beste droogbloemen plukken?

Droogbloemen laten de schoonheid van de natuur in huis perfect zien. Het maakt hierbij niet uit of je enkel pampasgras hebt staan in een vaas of dat je kiest voor een kleurrijk droogbloemen boeket. Droogbloemen brengen altijd een vleugje natuur en charme in ieder interieur. Maar wanneer is het “de beste tijd” om bloemen te plukken voor het droogproces? Hier leggen we jou graag meer over uit in onze blog!

Het belang van de juiste timing

Het is cruciaal om het “beste moment” te kiezen als het gaat om het plukken van bloemen. Ben je te vroeg en zijn jouw bloemen nog onderontwikkeld? Dan kan het resultaat aanzienlijk minder indrukwekkend zijn. De keerzijde hiervan is, ben je te laat? Tonen bloemen al enig teken van verval? Dan kunnen ze hun structuur en kleur verliezen tijdens het droogproces.

Belangrijke regels tijdens het seizoen

Wanneer het gaat om het "beste moment” pluk jouw bloemen dan laat in de ochtend. De dauw van de nacht is op dit moment al verdampt, en de hete middagzon heeft nog geen vocht kunnen onttrekken uit de bloemen.

De meeste bloemen worden vrijwel geplukt in de late lente of vroege zomer. Ze zijn dan op hun mooist. Natuurlijk enkele uitzonderingen daargelaten, zoals bijvoorbeeld: lavendel en gipskruid, welke meestal later in de zomer worden geplukt.

Tips en technieken voor het plukken van bloemen

Wanneer je bloemen gaat plukken voor het droogproces is het uiterst belangrijk om voorzichtig om te gaan met jouw bloemen en beschadigingen te voorkomen. Gebruik tijdens het plukken enkel een scherp mes of snoeischaar. Probeer daarnaast de stelen zo lang mogelijk te houden.

Sorteer de bloemen al tijdens het plukken, kies eerst voor de bloemen met zo min mogelijk beschadigde of verkleurde bloemblaadjes. Pluk geen bloemen die al tekenen van plagen of ziekten vertonen. Vergeet niet om alleen bloemen te plukken waarvan je zeker weet dat ze niet zijn bespoten met pesticiden, aangezien deze schadelijk kunnen zijn en de kwaliteit van je droogbloemen kunnen beïnvloeden.

Het plezier van plukken en drogen

Het plukken en drogen van jouw eigen bloemen kan een zeer plezierige activiteit zijn. Je krijgt namelijk de kans om te genieten van de schoonheid van de natuur. Daarnaast laat het je creatief zijn met jouw eigen oogst. Wij van Droogbloemetjes.nl hopen dat onze tips jou helpen bij het kiezen van het juiste moment om jouw bloemen te plukken.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »