Terug

Wat zijn 5 manieren om jouw droogbloemen zo lang mogelijk te bewaren?

Wat zijn 5 manieren om jouw droogbloemen zo lang mogelijk te bewaren?

Droogbloemen hebben de laatste jaren een flinke comeback gemaakt. Droogbloemen zijn niet alleen ontzettend stijlvol maar ook nog eens ontzettend duurzaam. Droogboemen hebben namelijk niet de intensieve zorg nodig die verse bloemen wel nodig hebben. Dit stelt droogbloemen natuurlijk niet geheel onderhoudsvrij.

Droogbloemen hebben namelijk zorg, liefde en onderhoud nodig. Je helpt de droogbloemen op deze manier en laat ze hun schoonheid zo lang mogelijk behouden. In deze blog gaan wij wat dieper in op vijf manieren om jouw droogbloemen of droogbloemen boeket zo lang mogelijk mooi te houden.

Houdt droogbloemen weg van direct zonlicht

Deze titel vertelt je eigenlijk alles al over stap een. Droogbloemen hebben natuurlijk al hun vocht verloren, dit betekent echter niet dat droogbloemen daarmee bestand zijn tegen direct zonlicht. Dit kan de kleuren van jouw droogbloemen boeket namelijk ontzettend aantasten en de kleuren na verloop van tijd doen vervagen.

Tip: Kies een plek in huis waar geen direct zonlicht binnenkomt. Kies bij voorkeur een raam of plek dat veel natuurlijk licht het huis binnen laat stromen.

Houdt jouw droogbloemen weg van vochtige omgevingen

Droogbloemen hebben natuurlijk geen water nodig om te kunnen overleven, toch kan water en vocht wel degelijk van invloed zijn op de levensduur van jouw droogbloemen. Wat kan water dan precies doen met jouw droogbloemen boeket? Vocht kan jouw droogbloemen aantasten, hierdoor verliezen ze sneller hun kleur, kunnen ze gaan schimmelen of zelfs broos worden.

Tip: Wanneer je jouw droogbloemen in jouw interieur plaatst vermijd dan vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer. Woon je in een omgeving waar de luchtvochtigheid groot is, overweeg dan om jouw droogbloemen in een ruimte met een ontvochtiger te plaatsen.

Behandel jouw droogbloemen met zorg

Een droogbloem is een delicaat product. Het is belangrijk om jouw droogbloemen met de uiterste zorg en voorzichtigheid te behandelen. Hiermee voorkom je dat ze breken of misschien zelfs hun vorm verliezen.

Tip: Wanneer je jouw droogbloemen verplaatst pak ze dan voorzichtig vast bij de steel en probeer het aanraken van de bloembladeren te vermijden. Stof daarnaast jouw droogbloemen af door er zachtjes op te blazen of gebruik een zachte borstel om het stof en vuil te verwijderen.

Houdt jouw droogbloemen weg van hitte

Droogbloemen kunnen net als door direct zonlicht schade oplopen door hitte of een directe warmtebron. Warmte of hitte kan er namelijk voor zorgen dat jouw droogbloemen snel broos worden of zelfs nog verder uitdrogen. Dit verkort natuurlijk de levensduur van jouw droogbloemen.

Tip: Houdt jouw droogbloemen weg van radiatoren, open haarden of andere directe warmtebronnen. Wanneer je jouw droogbloemen graag in de winter zou willen plaatsen in jouw interieur, houdt ze dan weg, op een veilige afstand van de verwarming.

Probeer een beschermende spray

Er zijn ontzettend veel verschillende sprays te krijgen op de markt die jouw kunnen helpen met het verlengen van de levensduur van jouw droogbloemen boeket. Er zijn bijvoorbeeld sprays die een beschermende laag bieden aan jouw droogbloemen. Dit werkt onder andere perfect tegen stof.

Tip: Wanneer je kiest voor een beschermende spray, ga dan voor een product dat gemaakt is om droogbloemen te beschermen. Je kunt de spray altijd op een klein onopvallend deel van een droogbloem testen om te zien wat het precies doet met jouw droogbloem.

Conclusie

Hoewel droogbloemen vrijwel onderhoudsvrij zijn, is het toch belangrijk om jouw droogbloemen te voorzien van een beetje liefde. Door onze tips te volgen kun je de levensduur van jouw droogbloemen al aanzienlijk verhogen. Of je jou een droogbloemen boeket hebt ontvangen als cadeau of deze zelf hebt gekocht voor jouw eigen interieur met de juiste zorg blijven ze gedurende een lange tijd een prachtige toevoeging.

Wij van Droogbloemetjes.nl snappen dat jij zo lang mogelijk wilt genieten van jouw aankoop. Mocht je meer vragen hebben betreffende het onderhoud van droogbloemen? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected]

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »