Terug

Hoe droogbloemen schikken?

Hoe droogbloemen schikken?

Wil jij jezelf of iemand anders verrassen met een persoonlijk droogbloemen boeket dat je zelf gemaakt hebt met onze droogbloemen? Lees in deze blog hoe jij jouw droogbloemen kunt schikken.

Gedroogde bloemen waren één van de grootste interieurtrends van 2020 en hun populariteit neemt dit jaar alleen maar toe, zoals blijkt uit verschillende marktonderzoeken. Gelukkig zijn ze ook een heel praktische, toegankelijke manier om je huis te versieren. In tegenstelling tot verse bloemen verwelken gedroogde boeketten niet, hebben ze geen water nodig en kunnen ze jaren meegaan als je ze goed verzorgt.

Droogbloemen aanbieders

Bloemisten in het hele land beginnen droogbloemen aan te bieden, naast hun traditionele verse arrangementen. Je kunt online gemakkelijk een kant-en-klaar droogboeket bestellen of er een ophalen bij je plaatselijke bloemist, maar als je op zoek bent naar iets speciaals voor thuis, een vriend of een geliefde, dan geeft het samenstellen van je eigen boeket een persoonlijk tintje en bloemschikken is ook een leuke, creatieve vaardigheid om te leren.

Even in het kort: hoe droogbloemen drogen?

Individuele droogbloemen kopen bij bloemisten / webshops om je eigen boeket te maken is de snelste en gemakkelijkste optie om je eigen droogbloemenboeket te maken, maar als je helemaal opnieuw wilt beginnen met verse bloemen, kun je je eigen bloemen thuis drogen.

Hoe de droogbloemen het beste kunt drogen is eigenlijk vrij gemakkelijk: je hangt een bosje bloemen (niet te groot) op zijn kop op in aan een lijntje in een warmere / droge ruimte. Een washok, zolder is bijvoorbeeld perfect. Het is ook belangrijk dat de bloemen niet in de zon hangen, aangezien de kleur van de bloemen dan onttrokken kan worden.

Hoe droogbloemen schikken?

Nu komt het leuke gedeelte waar je jouw fantasie tot leven kunt brengen! Voor de volgende stappen kun je de bloemen gebruiken die je thuis hebt gedroogd of die je hebt uitgezocht bij je plaatselijke bloemist of online.

Je kunt namelijk diverse dingen maken met droogbloemen, zo kun je een waanzinnig droogboeket maken, een stolp vullen, een krans / ring maken en nog veel meer. Als je een beetje creatief bent, vind je het werken met droogbloemen fantastisch.

Centrale bloemen, vullers en accentbloemen

Een droogbloemen boeket bestaat uit drie elementen: centrale bloemen, vulbloemen en accenten.

Centrale bloemen die je kunt gebruiken zijn pioenrozen, helichrysum, echinops, acroclinium, en achillea. Goede opvulbloemen zijn limonium, gypsophila (gipskruid), distels, carmathus, diverse tarwe- en graansoortenn amaranthus en palmbladeren. En je accenten kun je leggen met bloemen als lagurus (beter bekend als konijnenstaartjes), phalaris, munigras, eucalyptus en pampagras. Net als bij verse bloemen draait het bij kleuren allemaal om persoonlijke smaak. Je kunt kiezen voor meer gedempte tinten of een felgekleurd boeket, waarbij je een kleurenschema kiest dat past bij je interieursmaak.

Stap voor stap

  1. Verzamel je bloemen en leg ze voor je neer, verdeel ze in centraal, opvulling en accenten

  2. Haal de meeste bladeren van de bloemen eraf, zodat het boeket enkel bestaat uit bloemen en en de andere soorten bloemen. Wij vinden het persoonlijk wel mooi als er bladeren aan de takken zitten, aangezien het vaak ook voor vulling zorgt.

  3. Breng de centrale bloemen samen, gevolgd door de vulbloemen in je hand (zorg dat het niet té strak zit, want dan kun je een minder aantal bloemen toepassen).

  4. Draai het boeket bij het toevoegen van elke bloem een beetje om spiraalvormige stengels te maken.

  5. Voeg de accentbloemen toe (bijvoorbeeld Phalaris, Lagurus) om hoogte en beweging in het boeket te creëren.

Geniet nu van jouw eigen gemaakte droogbloemen boeket

Een van de leuke dingen van droogbloemen is dat ze vrij weinig onderhoud vergen en heel lang kunnen meegaan, maar er zijn wel enkele belangrijke verzorgingsinstructies die je moet volgen. Geef jouw droogbloemen géén water en plaats het boeket, bij voorkeur, niet in een vochtige ruimte (zoals een badkamer). Het vocht kan namelijk in het boeket trekken.

Daarbij is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de droogbloemen niet in direct zonlicht staan. Direct zonlicht onttrekt namelijk kleur (kijk maar naar strandhanddoeken). Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je de 'zongebleekte look' wilt creëren. Hierdoor krijgen je droogbloemen na verloop van tijd een gouden zandkleur.

Als je ze goed verzorgt, gaan je droogbloemen meer dan 2 jaar mee, maar wij bieden in onze webshop een garantie van 6 maanden. Wil jij weten hoe je droogbloemen bewaart? 

Losse droogbloemen kopen?

Wil jij graag zelfs iets maken met droogbloemen, om jezelf of iemand anders te verrassen? Wij beschikken over een mooi assortiment aan losse droogbloemen: voor ieders wat wils. Bekijk nu ons assortiment droogbloemen en kies en bestel eenvoudig jouw favoriete droogbloemen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »