Terug

Hoe zorg ik voor mijn droogbloemen tijdens de vakantie?

Hoe zorg ik voor mijn droogbloemen tijdens de vakantie?

De vakantie, het perfecte moment om er even lekker tussenuit te gaan. Weg van die welbekende dagelijkse sleur, de tijd om nieuwe avonturen aan te gaan. Toch vraag je jezelf af, ik heb recent droogbloemen gekocht, gaat dat wel goed als ik weg ben? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze nog net zo mooi zijn wanneer ik terug kom?

Nu is het gelukkig zo dat droogbloemen niet de verzorging verlangen die verse bloemen wel nodig zouden hebben. Het is echter niet verkeerd om ze een beetje extra aandacht te geven vlak voor je weggaat. In deze blog gaan we jou voorzien van wat tips om jouw droogbloemen te verzorgen zodat ze na jouw vakantie nog net zo stralen als daarvoor.

Wat zijn droogbloemen ook alweer?

Droogbloemen zijn zoals het woord al zegt, gedroogde bloemen. Deze bloemen zijn gedroogd met als doel hun schoonheid te behouden. Het droogproces van droogbloemen zorgt ervoor dat ze hun kleur en vorm kunnen behouden voor een langere periode. Droogbloemen zijn daarnaast ook nog eens vrijwel onderhoudsvrij, droogbloemen hebben bijvoorbeeld geen water nodig. Het is wel belangrijk dat je jouw droogbloemen van een beetje liefde voorziet. Wanneer je dit doet zul je zien dat jouw droogbloemen minimaal 6 maanden tot misschien wel jaren mee kunnen gaan.

De locatie van jouw droogbloemen is uitzonderlijk belangrijk

De locatie van jouw droogbloemen is uitzonderlijk belangrijk voor de levensduur. We geven hieronder twee belangrijke factoren die de levensduur aanzienlijk kunnen verkorten of verlengen.

Zonlicht

Droogbloemen staan erom bekend dat ze niet houden van direct zonlicht. De zon kan namelijk de kleuren van droogbloemen vervagen en daarnaast de droogbloemen zeer broos maken. Het is daarom belangrijk om jouw droogbloemen uit direct zonlicht te houden, kijk hier dus ook naar wanneer je op vakantie gaat.

Luchtvochtigheid

Droogbloemen hebben geen water nodig, maar wanneer je ze in een ruimte plaatst met een hoge luchtvochtigheid kunnen ze wel vocht opnemen. Dit kan eventueel leiden tot vorming van schimmels. Wanneer je in een gebied woont waar de luchtvochtigheid groot is, is het belangrijk om jouw droogbloemen in een ruimte te plaatsen met goede ventilatie. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om jouw droogbloemen in een ruimte te plaatsen met airconditioning of een lucht ontvochtiger aan te schaffen.

Hoe gaan droogbloemen om met stof?

Zoals alles in jouw huis kan een droogbloemen boeket ook stof verzamelen. Dit verminderd de kleuren natuurlijk over een periode. Overweeg daarom voor je op vakantie gaat om jouw droogbloemen licht af te stoffen met een zachte borstel of gebruik in het uiterste geval een föhn op de koele en zachte stand. Veeg of blaas hiermee jouw droogbloemen boeket stofvrij.

Neem een kijkje bij jouw droogbloemen wanneer je weer terugkomt van vakantie

Wanneer jouw vakantie aan zijn einde is gekomen en jij weer thuis bent neem dan even de tijd om jouw droogbloemen goed te inspecteren. Let hierbij op eventuele tekenen van verkleuring of stofophoping. Mocht jouw droogbloemen boeket weer aardig wat stof hebben verzameld, herhaal dan voorzichtig het lichte reinigingsproces.

Conclusie

Droogbloemetjes.nl is het ermee eens dat droogbloemen dé perfecte aanvulling zijn op elk interieur. Wij geven jou dan ook graag tips om jouw droogbloemen zo lang mogelijk mee te laten gaan. Door bovenstaande voorzorgsmaatregelen te nemen voordat je op vakantie gaat zorg je ervoor dat jouw droogbloemen nog net zo mooi zijn als toen je vertrok.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »