Terug

Hoe berg ik mijn zijden bloemen boeket op?

Hoe berg ik mijn zijden bloemen boeket op?

Zijden bloemen worden tegenwoordig steeds meer erkend als een duurzaam, tijdloos en eindeloos alternatief voor de verse bloem.

Een zijden bloem brengt kleur en leven in elke ruimte, zonder te verwelken. Een zijden bloem heeft namelijk geen water, zonlicht of andere verzorgingsbenodigdheden. Het is enkel wanneer we naar de zijden bloem gaan kijken als een decoratief element, zien we dat zijden bloemen toch een bepaalde vorm van zorg nodig hebben om hun schoonheid te behouden. Dit gaat dan voornamelijk over wanneer je ze tijdelijk opbergt.

Waarom is het belangrijk om te weten hoe je jouw zijden bloemen boeket opbergt?

Een zijden bloemen boeket zit vaak net als een droogbloemen boeketvol met delicate elementen. Wanneer je een zijden bloemen boeket niet op de juiste manier opbergt kan jouw boeket enige schade oplopen door middel van verbleking en vervorming. Met de juiste opslagmethode geef je jouw zijden bloemen ( investering) de beste kans om te overleven. We zouden natuurlijk Droogbloemetjes.nl niet zijn als we niet een aantal tips voor jou klaar hadden staan, laten we hier samen eens naar kijken.

We gaan nu samen jouw zijden bloemen boeket voorbereiden

We gaven natuurlijk al eerder aan dat we een aantal tips voor je klaar hebben staan. Met deze tips geef je jouw zijden bloemen boeket de beste kans van overleven.

Inspecteer en reinig je boeket

Het is belangrijk dat je jouw zijden bloemen allereerst controleert op stof en vuil. Je wilt hiervoor een zachte borstel of misschien zelfs wel een haardroger op de koudste stand gebruiken om het vuil met de uiterste voorzichtigheid van jouw zijden bloemen boeket te verwijderen. Het is namelijk belangrijk dat je dit met de uiterste voorzichtigheid doet. Mocht je nou last hebben van wat hardnekkiger vuil, gebruik dan een vochtige doek en wrijf het stof met de uiterste voorzichtigheid van de bladeren en bloemen af. Het is overigens belangrijk dat wanneer je dit doet, je het zijden boeket laat drogen alvorens je het opbergt.

Verpak ze zorgvuldig

Wanneer jouw zijden bloemen boeket helemaal schoon en droog is, verpak je  jouw bloemen in een zacht en zuurvrij papier. Dit helpt namelijk om vocht en stof weg te houden en tevens ook om kleurvervaging tegen te gaan. Daarnaast zou je ervoor kunnen kiezen om elk boeket afzonderlijk van elkaar in een plastic hoes te doen. Dit zorgt natuurlijk alleen maar voor een extra laag bescherming. Let er wel op dat je de verpakking niet te strak maakt, zo voorkom je vervorming.

De juiste opslaglocatie kiezen

Om jouw zijden boeket zo goed mogelijk op te bergen wil je natuurlijk vocht en licht het liefst volledig vermijden. Kies daarom voor een droge en vooral ook koele plek, welke uit de buurt is van direct zonlicht. Het is bekend dat UV-stralen kleuren van jouw zijden bloemen kunnen verbleken. Daarnaast kan vocht eventuele schimmelgroei stimuleren. Het zou een ideale oplossing zijn om jouw zijden bloemen boeket op te bergen in een kast welke staat in een klimaat gecontroleerde kamer.

Plastic opbergdozen zijn bij uitstek een ideale uitkomst

Wanneer je jouw zijden bloemen boeket voor een langere tijd wilt opbergen kun je het beste kiezen voor een plastic opbergdoos, natuurlijk met deksel. Deze bieden bescherming tegen vocht, stof en ook nog eens eventueel ongedierte. Om extra zeker te zijn van een vochtvrije omgeving kun je ook nog eens een paar zakjes silica gel toevoegen aan de doos. Leg de zijden bloemen daarna voorzichtig bovenop het zuurvrije papier.

Periodieke controle en onderhoud

Nu zou je ervoor kunnen kiezen om jouw zijden bloemen volledig met rust te laten en tegen de tijd dat je ze nodig hebt een inspectie te geven, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw zijden bloemen periodiek te controleren. Zo geef je jouw zijden bloemen boeket net dat beetje extra aandacht. Controleer elke paar maanden op tekenen van schade of vochtophoping. Je kunt met deze periodieke controles ook meteen de zakjes silica gel vervangen en als het echt nodig is jouw zijden bloemen een snelle stofbeurt geven.

Eventuele creatieve opberg ideeën

Mocht je nou geen ruimte hebben voor bijvoorbeeld een traditionele opslag, dan kun je ervoor kiezen om jouw zijden bloemen op een meer creatieve manier veilig op te bergen. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan hangende kledingzakken, je bergt jouw zijden bloemen dan als het ware verticaal op. Daarnaast zou je ook nog eens één of meerdere transparante schoenendozen kunnen gebruiken om jouw boeketten individueel te scheiden.

Conclusie

Wij van Droogbloemetjes.nl snappen dat het hebben van een zijden bloemen boeket kan worden gezien als een investering. Wij vinden het dan ook belangrijk dat jij jouw zijden bloemen boeket zo goed en veilig mogelijk kunt opbergen, zo kun je er nog jarenlang van genieten. Door rustig de tijd te nemen om jouw zijden bloemen boeketten zorgvuldig op te bergen kun je eindeloos genieten van jouw zijden bloemen boeket zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over verval of schade. Met onze tips zijn jouw zijden bloemen in staat om al jouw ruimtes te blijven verfraaien, ongeacht het seizoen of de gelegenheid.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »