Terug

Wat is een zijden boeket?

Wat is een zijden boeket?

Bloemen hebben, ik weet niet hoe lang al een speciaal plekje in onze cultuur, ze staan symbool voor kleur, emotie en schoonheid. Dit brengen ze dan maar ook al te graag in ons leven. Maar waar komt nou het idee zijden bloemen vandaan?

In het kort, zijden bloemen geven ons de schoonheid van echte bloemen zonder dat ze verwelken. Ze behoeven daarnaast ook vrijwel geen onderhoud, dit maakt ze tot de perfecte decoratie voor ieder interieur.

De geschiedenis van de zijden bloemen

We creëren al eeuwen bloemcreaties. Zo schijnen zelfs zijden bloemen al uit de oudere tijd te komen. We kunnen zelfs vermoeden dat dit afkomstig is uit het oude Chinese keizerrijk van zo’n 1300 jaar geleden. Het schijnt dat de Chinezen dit aanzagen voor kunst en deze type bloemen dan ook dusdanig als kunst verwerkte. Natuurlijk hadden ze niet de materialen die wij tegenwoordig gebruiken voor zijden bloemen, maar hun creaties zijn wel de absolute start geweest van wat de zijden bloem nu is. Wanneer we de zijden bloemen historie nalopen zien we dat naast de Chinezen ook verschillende andere culturen en dan voornamelijk de culturen die na dit Chinese rijk gekomen zijn de tradities van zijden bloemen hebben overgenomen en het geheel naar hun eigen smaak en interesses hebben aangepast. Laten we nu nog een sprong maken in de richting van de Italianen. Deze zijn namelijk begonnen met het namaken van bloemen met behulp van zijde. Zij hebben als het ware een revolutie ontketend in de wereld van de kunstbloemen en je vraagt je misschien af hoe ze dit gedaan hebben. Italianen zijn begonnen met het ineen draaien van zijden linten. Dit schijnt de voorganger geweest te zijn van de zijden bloemen zoals we ze nu kennen. Dit ontketende een periode waarin men graag meer kleuren en variatie wilde creëren. Men ging experimenteren en bracht ons nog dichter bij de hedendaagse zijden bloem. Het opende de deur voor nieuwe creaties. Als we eens terugkijken en de tijd nemen om te zien hoe de kunstbloem is veranderd in de zijden bloem om eveneens weer een kunstbloem te worden zien we dat het een enorme reis heeft afgelegd door de eeuwen heen. We zijn hiermee op het punt gekomen waar we nu staan.

Hoe worden zijden bloemen gemaakt?

De hedendaagse zijdenbloem wordt gecreëerd uit hoogwaardige zijde, satijn of kunststof materialen. Je vraagt je misschien af, waarom kunststof materialen? Dit komt doordat hoogwaardige zijden en satijn natuurlijk een enorm prijskaartje hebben. Om zijden bloemen voor eenieder betaalbaar te houden worden er steeds vaker kunststof materialen gebruikt om zijden bloemen te maken. Elk bloemblaadje wordt met de hand gesneden, gevormd en gekleurd, dit helpt om de echte bloemen zo goed mogelijk na te maken. Wat meer geavanceerde technieken zorgen ervoor dat elk detail van de kleur tot de vorm tot de nerven van de bladeren met de uiterste precisie worden geproduceerd.

Wat zijn nou de voordelen van zijden boeketten?

We zeggen vaker dat wanneer je een zijden boeket aanschaft je eigenlijk eeuwige schoonheid aanschaft. Waarom zeggen we dit? Omdat zijden boeketten geen onderhoud nodig hebben, ze verwelken niet en ze gaan zelfs jaren mee, daarnaast behouden ze ook hun vorm. Dit maakt een zijden boeket tot een duurzame en een kosteneffectieve keuze voor wie zijn eigen interieur een boost wil geven of graag een betekenisvol en eeuwig cadeau geeft.

Onderhoudsvriendelijk

Zoals we al eerder hebben aangegeven heeft een zijden boeket vrijwel geen onderhoud nodig. Ze hebben geen water, licht of bepaalde temperaturen nodig. Je hoeft bij een zijden boeket enkel het stof te verwijderen en ze af en toe op te frissen. Op deze manier kan een zijden boeket altijd een frisse uitstraling behouden.

Niet gebonden aan seizoenen

Een ander groot voordeel van een zijden boeket is dat je de mogelijkheid hebt om het hele jaar door te genieten van het boeket. Je bent namelijk niet seizoensgebonden. Dus heb je zijden bloemen die lijken op bloemen welke je normaal in dit seizoen niet kunt verkrijgen? Goed nieuws je kunt er ongestoord van genieten, het hele jaar door. Zijden boeketten geven jou het ongekende voordeel en de absolute vrijheid om bloemen te kiezen welke normaal gesproken alleen in bepaalde seizoenen groeien.

Een zijden boeket is een duurzaam alternatief

We leven momenteel in een tijd waarin duurzaamheid een ontzettend grote rol speelt. Juist in deze tijd biedt de zijden bloem het juiste milieuvriendelijke alternatief voor de verse bloem. Hoe komt het? Een zijden bloem wordt toch gemaakt met kunstmatige stoffen? Ja dat klopt, echter kun je van dit boeket jaren lang genieten. Een vers boeket moet om de zoveel tijd gewisseld worden omdat het vergaat. Daar komen weer nieuwe bloemen voor in de plaats en het wordt een cyclus van telen, vervoeren en dat vaak in gekoelde transporten, kopen en weggooien. Wanneer je dus kiest voor een zijden boeket verminder je samen met andere de behoefte aan intensieve landbouw en transport. Dit verkleint de ecologische voetafdruk aanzienlijk.

Conclusie

Wij van Droogbloemetjes.nl snappen dat een zijden boeket een prachtige opname en nabootsing is van de natuur. Een zijden boeket geeft jou een blijvende bron van schoonheid. Ze vereisen daarnaast vrijwel geen onderhoud en zijn een goede bijdrage aan een duurzamere levensstijl. Een zijden boeket is prachtig om jouw eigen interieur te voorzien van een boost maar zijn ook perfect om te geven.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »