Terug

Kunnen zijden bloemen in de zon staan?

Kunnen zijden bloemen in de zon staan?

Welkom, bloemenliefhebbers! Of je nu een ervaren bloemist bent of gewoon geniet van het opfleuren van je huis met prachtige zijden bloemen, je hebt misschien overwogen om zijden bloemen in jouw interieur te plaatsen.

Zijden bloemen zijn nou eenmaal een duurzaam alternatief voor verse bloemen, een opstapje van droogbloemen en stralen het hele jaar door. Vaak krijgen we de vraag of zijden bloemen überhaupt wel tegen de zon kunnen, gezien men ze graag buiten heeft staan. Laten we daar samen in deze blog eens dieper op ingaan en je van de informatie voorzien die jij nodig hebt om jouw zijden bloemen mooi te houden.

Wat is een zijden bloem?

Voordat we het gaan hebben over of zijden bloemen in de zon kunnen staan, gaan we eerst eens kijken naar wat zijden bloemen eigenlijk zijn. Zijden bloemen, ook wel kunstbloemen genoemd, worden niet gemaakt van zijde. Dit komt doordat de prijzen voor zijden bloemen anders door de lucht zouden schieten, zijde is van zichzelf namelijk ontzettend duur. Tegenwoordig worden zijden bloemen vooral gemaakt van een kwalitatief synthetisch materiaal zoals bijvoorbeeld polyester, nylon en mengsels van zijde en polyester. Deze combinatie van materialen geven een flexibiliteit en fijnheid welke nodig zijn om de belangrijke en vooral ook delicate details van echte bloemen te kunnen nabootsen.

Voordelen van zijden bloemen

Zijden bloemen komen van zichzelf al met ontzettend veel voordelen, laten we samen eens gaan kijken naar de meest belangrijke en natuurlijk veel voorkomende voordelen.

 • Duurzaam: Zijden bloemen zijn ten alle tijden vele malen duurzamer dan de verse bloem is. Zijden bloemen verwelken niet waar de verse bloem dit natuurlijk wel doet en vaak ook snel. Zijden bloemen daar in tegen kun je bewaren en verzamelen. Zo kun je oneindig vaak jouw interieur voorzien van een nieuwe look.
 • Onderhoudsvriendelijk: Zijden bloemen hebben geen water, geen zonlicht of andere verzorging nodig. Het enige dat een zijden bloem nodig heeft is dat deze af en toe afgestoft wordt. Zo zorg je ervoor dat jouw zijden bloemen altijd blijven stralen.
 • Allergievriendelijk: Een heel belangrijk punt en een geweldig alternatief voor de verse bloem. De zijden bloem geeft namelijk geen pollen af, je zult dus niet snel last krijgen van hooikoorts.
 • Veelzijdigheid: Zijden bloemen kunnen in vrijwel iedere omgeving worden gebruikt, het klimaat speelt hierbij vrijwel geen rol. Daarnaast zijn zijden bloemen ook niet seizoensgebonden. Wil je bijvoorbeeld graag tulpen in de herfst dan is dit met zijden bloemen gemakkelijk te doen.

Wat doet zonlicht met zijden bloemen?

We weten dat zijden bloemen niet klimaat afhankelijk zijn en daarnaast ontzettend veel voordelen hebben. Maar nu komt de belangrijkste vraag, hoe reageert een zijden bloem op blootstelling aan de zon? Laten we daar nu eens verder op in gaan.

Welke effecten heeft de zon op een zijden bloem?

 • Verkleuring: Dit is over het algemeen geen uitzonderlijk fenomeen. Veel materialen kunnen verkleuren door zonlicht, zo ook de zijden bloem. De kleuren van de zijden bloemen vervagen namelijk zodra ze blootgesteld worden aan direct zonlicht. Dit komt door de UV-stralen die de kleurpigmenten in het materiaal afbreken.
 • Afbreken van materialen: Bepaalde materialen in een zijden bloem kunnen door blootstelling aan zon broos worden en in het ergste geval ook nog eens afbreken wanneer ze continu worden blootgesteld aan de intense zon.

Hoe bescherm ik mijn zijden bloemen van direct zonlicht?

Er is gelukkig veel mogelijk als het gaat om het beschermen van jouw zijden bloemen. Laten we eens naar enkele tips gaan kijken:

 • Gebruik een kleurloze UV-beschermende spray: Er zijn sprays beschikbaar die te gebruiken zijn voor zijden bloemen. Denk hierbij aan een kleurloze UV beschermende spray met een anti aanbak laag. Ga hier natuurlijk wel voorzichtig mee om.
 • Beperk direct zonlicht: Zet jouw zijden bloemen altijd neer op een plek waar ze veel indirect licht kunnen ontvangen. Dit brengt de kleuren van een zijden bloemen boeket op een rustige en veilige manier tot leven. Je kunt er ook voor kiezen om jouw zijden bloemen in een schaduwrijk deel van jouw interieur te plaatsen.

Veel gestelde vragen

Natuurlijk krijgen we veel vragen over zijden bloemen, men is ontzettend geïnteresseerd in deze bloemen en willen hier zoveel mogelijk over weten om zo goed mogelijk voor ze te kunnen zorgen. Laten we enkele vragen bespreken die goed samen gaan met dit onderwerp.

Kunnen zijden bloemen buiten gebruikt worden?

Ja, zijden bloemen kunnen in principe buiten gebruikt worden, maar het is belangrijk om ze te beschermen tegen te veel direct zonlicht en extreme weersomstandigheden. Haal ze bij deze factoren dan ook weer naar binnen.

Hoe lang gaan zijden bloemen mee?

Met de juiste zorg kunnen zijden bloemen wel jaren meegaan. Zorg ervoor dat je jouw zijden bloemen in ieder geval veilig weghoudt van vocht en direct zonlicht. Stof daarnaast jouw zijden bloemen boeket met regelmaat af en berg jouw zijden bloemen boeket ook donker, droog en koel op. Wanneer je dit doet kun je echt jaren genieten van jouw prachtige zijden bloemen.

Zijn er milieuvriendelijke opties voor zijden bloemen?

Ja, er zijn milieuvriendelijke opties beschikbaar die gebruik maken van gerecyclede materialen en die duurzaam geproduceerd zijn. Hoewel dat zijden bloemen van zichzelf al een milieuvriendelijke opstap zijn van verse bloemen, kun je zeker nog altijd een stapje verder gaan.

Conclusie

Wij van Droogbloemetjes.nl snappen dat zijden bloemen een prachtige en praktische toevoeging zijn aan elk interieur. We weten ook dat ze in staat zijn om hun schoonheid jarenlang te kunnen behouden. Daarom is het belangrijk ze goed te beschermen tegen direct zonlicht, vocht en stof. Zo voorkom je dat materiaal broos wordt en afbreekt. Wat we ook zeker weten is dat zijden bloemen, met de juiste aandacht, een vast en blijvend onderdeel kunnen zijn van jouw interieur.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »