Terug

Hoe lang gaat een zijden boeket mee?

Hoe lang gaat een zijden boeket mee?

Zijden bloemen zijn in de wereld van interieurdecoratie en evenementenplanning een ontzettend geliefde en gewilde keuze. Dit hebben zijden bloemen echt te danken aan hun duurzaamheid en tijdloze schoonheid.

Je ziet ze steeds vaker opduiken in menig interieur, dit komt doordat men houdt van de schoonheid van bloemen en tegelijkertijd ook gebruik maakt van het feit dat deze bloemen geen onderhoud behoeven. Nu wil je natuurlijk graag weten hoe lang zo’n boeket nou eigenlijk meegaat? Laten we daar eens dieper op induiken in onze blog.

Wat zijn zijden bloemen?

Voordat we het gaan hebben over de levensduur gaan we eerst eens kijken naar wat zijden bloemen eigenlijk zijn. Zijden bloemen, ook wel kunstbloemen genoemd, zijn niet gemaakt van zijde. Dit heeft er mee te maken dat de prijzen voor zijden bloemen anders door de lucht zouden schieten. Zijden bloemen worden tegenwoordig meer gemaakt van een hoogwaardig synthetisch materiaal zoals bijvoorbeeld polyester, nylon en mengsels van zijde en polyester. Deze combinatie van materialen geven een flexibiliteit en fijnheid welke nodig zijn om de belangrijke en vooral ook delicate details van echte bloemen te kunnen nabootsen.

Hoe lang gaat een zijden bloemen boeket mee?

De levensduur van zijden bloemen of collectief een zijden boeket is afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte materialen en daarnaast ook de zorg die eraan is besteed. Wanneer je zijden bloemen van een hoogwaardige kwaliteit goed onderhoud, gaan ze vrijwel onbeperktmee. Wanneer je zijden bloemen welke gemaakt zijn van goedkopere materialen koopt kunnen ze na een paar jaar al tekenen van slijtage vertonen.

Vermijd direct zonlicht

Dit geven wij altijd als tip mee. Het zit namelijk zo, zijden bloemen hebben geen zonlicht of water nodig. Dit kan ze echter meer schade toebrengen dan dat het ze goed doet. In het geval van zonlicht en dan eigenlijk ook alleen maar direct zonlicht, kunnen zijden bloemen verkleuren en daardoor beschadigen. Dit effect treed ook enkel in werking bij een langdurige blootstelling aan direct zonlicht. Zorg er daarom voor dat je jouw zijden bloemen niet op een plek zet dat normaliter veel direct zonlicht ontvangt.

Effect van stof en vocht

Er zijn naast zonlicht nog twee factoren die jouw zijden bloemen en hun uitstraling aanzienlijk kunnen beïnvloeden of aantasten, dit zijn stof en vocht. Zorg ervoor dat je jouw zijden bloemen met regelmaat afstoft en ze vooral niet in een vochtige ruimte plaatst.

Onderhoud en verzorging

Het verzorgen en of afstoffen van zijden bloemen dient voorzichtig te gebeuren, dit kan met een ontzettend zachte borstel maar ook met een föhn op de meest zachte en koude stand. Blijf in het geval van onderhoud in ieder geval altijd weg van schoonmaak middelen. Deze zijn absoluut niet bevorderlijk voor zijden bloemen.

Opslag en bescherming

Wil je jouw zijden bloemen tijdelijk opbergen? Sla jouw zijden bloemen dan op in een afgesloten container. Deze beschermen jouw zijden bloemen tegen stof en verkleuring. Het zorgt er daarnaast ook voor dat jouw zijden bloemen boeket niet geplet wordt of vervormd. Wil je graag meer weten over het opbergen van zijden bloemen? Lees dan zeker deze interessante blog.

Duurzame keuzes

We leven in een tijd waarbij duurzaamheid steeds belangrijker wordt en ook een steeds groter wordende rol speelt. Zijden bloemen en een zijden boeket spelen hier ontzettend goed op in. Ze bieden namelijk een milieuvriendelijk alternatief voor de bekende snijbloem, daarnaast hebben zijden bloemen geen water, bestrijdingsmiddelen of kunstmest nodig. Je hoeft zijden bloemen ook niet zo vaak te verwisselen of weg te gooien zoals bijvoorbeeld verse bloemen, dus verminder je ook nog eens aanzienlijk het afval.

Veelgestelde vragen

Zijn zijden bloemen duur?

Hoewel zijden bloemen bij aanschaf natuurlijk duurder zijn dan verse bloemen, hoeven ze minder vaak gewisseld of weggegooid te worden. Dankzij hun ontzettend lange levensduur zijn ze dé kosteneffectieve keuze, wanneer je kijkt naar de lange termijn

Hoe kan ik zijden bloemen er echt laten uitzien?

Het kiezen van kwalitatief hoogwaardige zijden bloemen en deze combineren met echte planten of takken kan helpen om een meer natuurlijke en overtuigende look te creëren.

Conclusie

Wij van Droogbloemetjes.nl snappen dat zijden bloemen boeketten een prachtig en duurzaam alternatief zijn voor verse bloemen. Ze kunnen jaren en soms zelfs veel langer meegaan. Wanneer je namelijk investeert in zijden bloemen, dus in kwaliteit en onderhoud, kun je ontzettend lang genieten van de prachtige schoonheid die ze geven.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Droogbloemetjes.nl 4,8 / 5 - 122 Reviews @ Google mijn Bedrijf
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »